Cik liela dzeramnauda jāatstāj ceļojot?

Portāla ordinarytraveler.com autori piedāvā iepazīties ar dzeramnaudas procentuālajām likmēm. Ceļvedī, balstoties uz personīgo pieredzi, autori apraksta kāda ir dzermanaudas likme dažādos kontinentos.

Eiropa

Eiropā ar dzeramnaudām nedalās tik dāsni, kā Amerikas Savienotajās Valstīs. Ja ieturēsi maltīti kādā no Eiropas restorāniem, tad rēķinies, ka parasti dzeramnauda sastāv apmēram 5-10%  no rēķina kopsummas. Pirms ''tējas naudas'' pasniegšanas, ieskaties vai summa nav jau iekļauta čekā. Taksistu pakalpojumu izmantošanas dzeramnauda vidēji sastāv viena eiro apmērā. Ja maršruts ir garāks, tad, attiecīgi, dzeramnauda ir lielāka. Eiropieši dzeramnaudu uzskata par laba darba novērtēšanu.

Āzija

Āzija ir liels kontinents, tāpēc arī dzeramnaudas rādītāji atšķiras no valsts, kurā viesojies. Parasti vietējos restorānos dzeramnauda netiek atstāta. Rietumu puses restorānos tie ir 10% no kopējā rēķina. Jāmin, ka Ķīnā un Japānā dzeramnauda nav daļa no kultūras.

Austrālija un Jaunzēlande

Arī Austrālijā un Jaunzēlandē dzeramnaudas sniegšana nav tik izplatīta, taču, ja serviss ir veicis labu darbu, maksājiet 5-10% par šo pakalpojumu.

Dienvidamerika

Dzeramnaudas likmes Latīņamerikā atšķiras atkarībā no valsts, kurā atrodaties, taču pastāv daži kopīgi noteikumi. Restorānos vidēji tiek atstāti 10% no čeka summas. Taksistiem dzeramnaudas tiek atstātas tikai ar izņēmumu – ja tie palīdz somu nešanā. Centrālamerikā dzeramnaudai ir augstāka likme.

Tuvie Austrumi

Tuvajos austrumos dzeramnauda sastāv 15-20% no kopējās rēķina summas.

Ko nedarīt?

Viena no lielākajām kļūdām ir jautājums apkalpojošam personālam par to, cik lielai jābūt dzeramnaudas summai.  Šis ir diezgan neērts jautājums, kad servisa sniedzējs ir pārāk laipns un nenovērtē savu sniegto pakalpojumu, jo nosaucis netaisnīgi mazu summu. Ja arī tūrista dzimtenē 20% dzeramnauda ir normāla, vajag pārliecināties par vidējo summu, ko parasti saņem apmeklētās valsts servisi. Nepieciešams iegaumēt, ka Japānā dzeramnaudas dāsnums tiek uzskatīts par aizvainojošu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15943408sec.