Vērā ņemami padomi, kas palīdzēs izvairīties no neērtām situācijām dažādās valstīs

Pirms jebkura ceļojuma cilvēki bieži vien saņem padomus no apkārtējiem par to, ko ceļojuma laikā noteikti vajag pamēģināt vai apskatīt. Taču, apmeklējot citas valstis, jāņem vērā tas, ka ne visur darbojas tādas pašas ētikas normas kā pie mums. Iespējams, ka ar pavisam ierastu darbību vai žestu var nākties saņem niknus skatienus no vietējiem, maksāt naudas sodu vai pat nokļūt cietumā.

Horvātija

Horvātijā nedrīkst reizē pacelt īkšķi, rādītājpirkstu un vidējo pirkstu. Rādot šādu žestu tevi var uzskatīt par serbu nacionālistu. Braucot ar mašīnu, nerunā pa telefonu. Tas Horvātijā ir nelikumīgi. Atrodoties jebkurā valstī nepieciešams cienīt tās vērtības. Piemēram, kaut gan horvātu valoda ir teju identiska ar serbu valodu, to nekādā gadījumā nedrīkst saukt par serbu-horvātu valodu.  Jebkurš salīdzinājums ar serbiem vēl joprojām Horvātijā var būt jūtīgs temats.

Singapūra

Singapūrā var tikt pie naudassodiem pat par mums visierastākajām lietām. Tajā skaitā  putnu barošanu, spļaušanu, smēķēšanu, ēšanu sabiedriskajā transportā un piemēslošanu. Nekad nepieskaries cita cilvēka galvai. Tā tiek uzskatīta par svētu, tāpēc to nedrīkst aiztikt. Jāizvairās arī no jokiem, ja vien cilvēks, ar kuru sarunājies ir gana pazīstams. Tikai daži no jokiem var būt saprotami vai pieņemami.

Indija

Skūpstīšanās sabiedriskās vietās var būt par iemeslu, lai nokļūtu apcietinājumā. Tāpat arī nedrīkst veidot fizisku kontaktu ar pretējo dzimumu. Paspiest roku vai apskaut kādu var tikai tad, ja viņš pat to piedāvā. Nekad nesniedz sveicienam kreiso roku vai pasniedz ar to dāvanas, naudu vai citas lietas. Indijā kreisā rokā tiek uzskatīta par netīru.

Francija

Francija nav visai draudzīga pret veģetāriešiem. Valstī nav visai daudz veģetāriešu un tikai neliels cilvēku skaits pieņem veģetārismu kā dzīvesveidu. Pirms došanās uz šo valsti, būtu lietderīgi paņemt līdzi vārdnīcu, jo francūži neizmanto angļu valodu. Francijas izglītības sistēmā netiek pievērsta liela uzmanība svešvalodu mācīšanai. Kā arī Francijā, kā jau daudzās citās valstīs nav pieņemts runāt par naudu.

Japāna

Dzeramnauda nav daļa no Japānas kultūras, tāpēc to nevajag atstāt. Nevajadzētu arī apskaut cilvēkus, kurus satiec pirmo reizi, jo viņiem tas nepatīk. Vēl viena lieta, kas mums varētu šķist mazsvarīga, ir atrašanās noteiktā eskalatora pusē.  Japānā nevajadzētu atrasties nepareizajā pusē, tāpēc labāk jāņem piemērs no vietējiem iedzīvotājiem.

Norvēģija

Norvēģijā cilvēki mēdz pārvilkt drēbes sabiedriskās vietās, taču tik un tā nav pieklājīgi skatīties, kā drēbes tiek pārvilktas. Tieši tāpat kā nav pieklājīgi jautāt par baznīcu vai reliģiju, jo lielākoties cilvēki baznīcu neapmeklē tik un tā. Nevajag arī no norvēģiem sagaidīt īpašu attieksmi, jo viņi ir ļoti neformāli un lielākoties viens otru uzrunā tikai vārdā.

Apvienotā Karaliste

Nedrīkst iestāties rindā, paejot garām cilvēkiem, kas tajā ir stāvējuši ilgāk. Šāda „ielīšana” rindā britu sabiedrībā ir ļoti nepieņemama. Ja izmanto Londonai tik ļoti raksturīgos takšus jeb melnos kebus, nevajag sākt šoferim stastīt labāko maršrutu. Taksometra šoferi ir gadiem ilgi trenējušies un iegaumējuši Londonas ielas. Nav vajadzības izklāstīt šiem cilvēkiem, tavuprāt, ērtāko veidu, kā nokļūt līdz vēlamajam galamērķim.

Vācija

Nekādā gadījumā nepacel roku nacistu sveicienā. Tas Vācijā tiek uzskatīts par likumpārkāpumu, par kuru cilvēku var arestēt. Tāpat arī nevajadzētu lūkoties uz cilvēkiem cieši un ilgstoši. Pretējā gadījumā tevi var uzskatīt par neizglītotu vai garīgi slimu. Vāciešiem paiet ļoti ilgs laiks līdz viņi ir gatavi atvērties saviem sarunu biedriem, tāpēc nevajag būt pret vācieti pārlieku draudzīgam. Viņam tas nepatiks. Kā arī nevajag apsveikt nevienu dzimšanas dienā pirms tā ir pienākusi. Pastāv ticējums, ka, ja kādu apsveic dzimšanas dienā pirms tās pienākšanas, šis cilvēks var nomirt.

Kenija

Lielākā daļa iedzīvotāju ir reliģiozi, tāpēc nedrīkst pret reliģiju izturēties nicinoši.  Ierodoties Kenijā, jāapbruņojas ar pacietību. Teju nekas nerit pēc noteiktā grafika vai noteiktajiem laikiem, tāpēc nevajag būt nepacietīgiem.  Kā arī, pretēji Norvēģijā pieņemtajām normām, Kenijā cilvēki netiek uzrunāti vārdos. Tātad, ja cilvēks tev nav tuvu pazīstams, un viņš neuzrunā tevi vārdā, tu arī viņu nedrīksti uzrunāt vārdā. 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13289618sec.