10 veidi, kā uzlabot garastāvokli, ja vairs nevari sagaidīt pavasari

Neviena ziema neilgst mūžīgi, neviens pavasaris neizlaiž savu kārtu. Un tomēr... Dažreiz gribas dabu paskubināt, lai pavasaris atnāktu ātrāk.

Iespējams, arī tevi ir pārņēmusi nepacietība - nu, bet cik ilgi to pavasari var gaidīt! Mēs jau esam gatavi saules stariem, ziediem un arvien garākām un garākām dienām! Bet, tā kā diemžēl nevaram dabu pamodināt ātrāk, līdz tam varam piedāvāt 10 veidus, kā uzmundrināt garastāvokli un relaksēties.

1. Pasporto!

Jā, daudziem tomēr vēl ir par aukstu, lai dotos sportot ārā. Bet tas nenozīmē, ka nevari to darīt mājās! Izstaipi un iekustini ķermeni pēc "ziemas miega". Uzreiz jutītsi, kā atgriežas mundrums un labs garastāvoklis! Ja mājās nepietiek vietas un bail nejauši apgāzt kādu vāzi uz galda, vai arī vienkārši vēlies to darīt profesionāļa klātbūtnē, apmeklēt kādu no Hotel Jurmala Spa sporta nodarbībām.

2. Sāc veselīgu diētu!

Un ne jau tādu, kuras mērķis ir zaudēt svaru. Sāc ēst veselīgi sava ķermeņa un labsajūtas dēļ! Tas, ko tu ēd ietekmē tavu garastāvokli, kā arī izturību, tādēļ, ja neuzņemsi nepieciešamos vitamīnus, ziema nogurdinās un apbēdinās tevi vēl vairāk. Viens no labākajiem veidiem, kā dzīvot un ēst veselīgāk, ir ne tikai plānot labas maltītes, bet arī rūpēties par to, lai viss mājās pieejamais ēdiens būtu labs tavai veselībai. Jo, ja kaut kur virtuvē atradīsies čipsu paka, visdrīzāk tu to arī apēdīsi. Bet, ja mājās vienmēr būs pieejams kāds veselīgs našķis - rieksti, svaigi augļi, kraukšķīgi dārzeņi, tumšā šokolāde - veselīgs dzīvesveids nāks pats no sevis!

3. Sakop savu dzīvesvietu!

Nav jāgaida pavasaris, lai sāktu pavasara tīrīšanu. Izvēdini telpas, noslauki putekļus no visām virsmām, kārtīgi izmazgā grīdas, bet pats galvenais - atbrīvojies no liekā. Gan lietām - ziedo sen nevilktās drēbes labdarībai, izmet vecos dokumentus un citus nevajadzīgus papīrus, ziedo nevajadzīgās segas un dvieļus dzīvnieku patversmēm -, gan domām - pārstāj raizēties par pagātni un veciem strīdiem. Sāc dzīvi no jauna tagad, nevis gaidi, kamēr pavasaris sasniegs Latviju!

4. Baudi tropiskos augļus

Pagatavo tropisko augļu salātus, izmantojot mango, ananasus, greipfrūtus, vīnogas, kivi un sarkanos apelsīnus. Šāds "saulains" ēdiens liks justies kā tropiskā vasaras atvaļinājumā pie jūras. Turklāt to spilgtās krāsas vien uzlabos tavu dienu!

5. Izveido zaļumu dārziņu uz palodzes

Puķupodiņš ar svaigiem zaļumiem ne tikai priecēs acis, bet arī padarīs gatavoto ēdienu tik daudz garšīgāku. Piemeklē savam interjeram un gaumei atbilstošāko skaisto puķupodu un iestādi šos mazos ķiparus. Galvenais tos novietot saules apspīdētā vietā. Turklāt tie arī uzlabos gaisa kvalitāti tavās mājās, kas ir īpaši noderīgi ziemā, kad telpas tiek vēdinātas mazāk un tiek ieslēgta apkure.

6. Izmēģini sejas masku

Atbrīvojies no visiem toksīniem un palutini ādu ar kādu labu sejas masku. Vari gan iegādāties to veikalā, gan pagatavot mājās pati! Šeit dažas kombinācijas, kuras tev varētu patikt:

1) 2 ēdamkarotes grieķu jogurta + 1 ēdamkarote medus + 1/2 sasmalcināts banāns. Lieliski mitrinās ādu

2) 1 ēdamkarote grieķu jogurta + 1 ēdamkarote kakao pulvera + 1 ēdamkarote citronu sulas. Mitrinās ādu un uzlabos tās toni

3) 1 olas baltums + sula no 1/2 citrona. Padarīs ādu ciešāku un stingrāku

4) 2 ēdamkarotes ķirbju biezeņa(nekādu garšvielu!) + 1/2 tējkarotes medus + 1/2 tējkarote piena. Nomierinās jutīgu un apsārtušu ādu

Galvenais atceries - sejas maska ir labs veids, kā parūpēties par ādu, taču tas ir arī intensīvs process. Tādēļ noteikti neliec sejas masku vairāk nekā 1-2 reizes nedēļā, citādi ādai var izveidoties īslaicīga alerģiska reakcija.

7. Iegādājies ziedus

Jā, nesezonas laikā tie būs dārgāki, taču tie radīs patīkamu pavasara atmosfēru tavās mājās. Bet, ja vēlies pagaidīt, līdz sāksies pavasaris, vari iegādāties mākslīgos istabas augus, kuri neprasīs tādas pūles un rūpes.

8. Atnāc uz SPA

Dažreiz labākais veids, kā parūpēties par sevi, ir ļaut to izdarīt kādam citam.

9. Noskaties kādu saulainu filmu

Saulainas un iedvesmojošas filmas par ceļošanu, tropiskām zemēm, kā arī vienkārši komēdijas un filmas par to, kas dara mūs laimīgus, noteikti tevi iepriecinās. Turklāt, vēl labāk tas strādās, ja pašu filmas skatīšanās pieredzi padarīsi īpašāku.

  • Noliec telefonu kaut kur tālu prom vai vismaz izslēdz Wi-Fi. Tev uzmanība jāpievērš filmai, nevis jāsērfo internetā! :)

  • Pagatavo kādu īpašu našķi.

  • Uzaicini ciemos draugus, ar kuriem kopā baudīt filmu.

10. Meditē

Brīžos, kad gribas steigties un izdarīt visu iespējamo, cenšoties sevi iepriecināt, vislabāk ir uz brīdi apstāties un dziļi ievilkt elpu. Atvēli savā ikdienā laiku meditācijai - iekārtojies ērti, elpo lēni un koncentrējies uz savu mieru. Sākumā tas var šķist grūti, jo lielākā daļa cilvēku ir pieraduši pie sasteigta dienas ritma, domājot un darot vairākas lietas vienlaicīgi. Taču tavam prātam, lai spētu relaksēties, šādi klusuma un miera brīži ir īpaši nepieciešami. Iespējams, stresā, kas tevi pārņem, nemaz nav vainīgs ziemas aukstums, bet gan kaitīgā ikdienas steiga!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13902497sec.