Vecums kā svarīgs faktors izvēloties ceļojuma mērķi

Gluži kā katra individuālās izvēles par to, kā pavadīt brīvu laiku ikdienā, tāpat arī to, kā pavadīt ceļojumu ir, iespējams, atkarīgs no vecuma. Proti, katrā vecuma posmā cilvēkam ir dažādas intereses, prioritātes un vēlmes.

Cilvēku vēlmes atšķiras – vieni vēlas brīvdienas pavadīt zvilnējot pludmalē, ķerot saules starus, bet citi vēlas jau mosties agri no rīta, lai dienas laikā paspētu apskatīt pēc iespējas dažādākas vietas, lai dienas beigās būtu pilns ar iespaidiem par redzētu. Protams, nav vienas pareizas atbildes, ko darīt ceļojuma laikā – tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem, tostarp jau minētā vecuma.

Vācu pētījuma aģentūra "Gfk", balstoties uz veikto pētījumu, norāda, ka brīvā laika pavadīšanas izvēle ir vairāk atkarīga no personas vecuma nekā, piemēram, dzimuma vai nacionalitātes. Pētījumā tika apkopotas cilvēku atbildes kopā no 17 dažādām valstīm. Apskatot visus datus kopā, tika secināts, ka vairāk nekā puse, proti, 59% no visiem aptaujātajiem priekšroku deva ceļojumam, kur var relaksēties, atpūsties, nealkstot pēc aktīvās atpūtas. Turpretī 35% bija pretējās domās – viņu mērķis, dodoties ceļojumā, ir gūt pēc iespējas vairāk iespaidu, paviesoties vairākās vietās. Savukārt 6% nespēja izlemt, kas ir tas, ko vēlas visvairāk gūt no ceļojuma.

Apskatot pētījumā iegūtos datus pēc aptaujāto nacionalitātes, tad visvairāk laisku atpūtu pēc ikdienas straujā skrējiena alka brazīlieši – 71%. Turpretī aktīvās atpūtas cienītāju visvairāk bija Itālijā – 45%.

Jau apskatot iepriekš minēto vecuma faktoru izdarot izvēli par to, kā atpūsties, pēc pētījumā iegūtajiem datiem var secināt, ka pusaudži ir tie, kuri visvairāk dod priekšroku laiku brīvdienās pavadīt aktīvi. Savukārt starp visiem aptaujātajiem četrdesmitgadnieki visbiežāk atzina, ka ceļojumā vēlas atpūsties, relaksēties – kopā 64%. Turpretī pavisam laisku, teju pasīvu atpūtu visvairāk vēlējās tie, kuriem ir 60 un vairāk gadi – tādi bija 57% no šīs vecuma grupas aptaujātajiem.

Šos datus eksperti skaidro tā, ka tas, kādu atpūtu cilvēki vēlas, ir arī atkarīgs no viņu ikdienas. Proti, pusaudži dienas nepavada darbā, saspringti strādājot, tāpēc viņiem ir vairāk enerģijas. Turpretī pieaugušie, dienas pavadot birojos vai smagi strādājot fizisku darbu, brīvdienās vēlas atpūsties – vēlas mieru, klusumu.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38648295sec.