20. novembris vēsturē: Atzīmē Vispasaules bērnu dienu

Tik bieži dzirdam – bērni ir mūsu nākotne un tiešām – neatkarīgi no tā, vai paši esam vecāki, vai nē – tas izklausās patiesi. Šajā laikā redzamie mazie ķipari, kas drosmīgi pieķērusies pie mammas vai tēta stiprās rokas, būs mūsu nākotnes ārsti, zinātnieki, politiķi, skolotāji un citu savu sirds aicinājumu un profesiju sekotāji.

Mūsdienu bērni ir mūsu turpinājums un to zināšanās iegulsies visa mūsu senču sniegtā informācija par bijušo un esošo. Mums jāspēj jaunajā paaudzē sniegt ticību labajam un ar savu piemēru jārāda, kā var viegli, laimīgi, bet atbildīgi nodzīvot savu mūžu.

Vispasaules bērnu dienu pirmo reizi rosināja atzīmēt Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālā asambleja 1945. gadā. Sākotnēji šai dienai bija divi mērķi. Viens – mudināt visu pasaules rasu, ticību un reliģiju pārstāvētos bērnus ar ģimenēm pavadīt laiku kopā, bet otrs – novērtēt to, cik mēs visi esam dažādi, bet katrs sava veidā unikāli un lieliski. Novērtējot dažādību, tika mudinātas valdības visā pasaulē, lai tas pievērš lielāku uzmanību savu valstu bērnu labklājībai.

Pozitīvais fakts ir tāds, ka papildus šai Vispasaules bērnu dienai, īpaši veltītas tiek arī citas dienas. Kopš 1950. gada katru gadu 1. jūnijā daudzās valstīs atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, bet, piemēram, Dienvidsudānā bērnu dienu svin 23. decembrī un Kubā – jūlija trešajā svētdienā.

Šo dienu iesaka svinēt pēc saviem ieskatiem. Ja tā ir darba diena, īpašu uzmanību saviem bērniem veltiet pēc bērnu dārza vai skolas. Parotaļājaties kopā, lasiet grāmatas vai kopīgi pagatavojat vakariņas un ļaujat to gatavošanā iesaistīties saviem bērniem. Un galu galā – īpašu dienu saviem bērniem varat sarūpēt ikvienā dienā. Galvenais, lai bērni jūtas mīlēti, jo – bērnības pieredze pavisam noteikti ietekmēs bērnu personības veidošanos.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14187098sec.