Vai zini, cik gados cilvēkiem pazūd vēlme pēc piedzīvojumu meklēšanas? [1]

Visam ir savs laiks -  arī tam, cik ilgi mūsos dzīvo neprātīga vēlme aktīvi meklēt piedzīvojumus. Aizrautīgi un bezbailīgi iet pa tumšām ielām, ēst jocīgos augļus, lēkt ūdenī, kuram neredzi dibenu vai šļūkt pa garāko cauruli ūdens atrakciju parkā... Lai arī katrs no mums ir atšķirīgs un šādas vēlmes nereti ietekmē arī mūsu ikdiena - cik labi jūtamies, kāda ir veselība un kādi apkārtējie draugi, tomēr ir tendences, kas tiek novērotas katrā vecuma grupā.

Pētnieki Lielbritanijā aptaujājuši 2000 cilvēkus, ar mērķi noskaidrot, kurā vecumā cilvēkos pamazām zūd vēlme pēc piedzīvojumu meklēšanas un viņi vairāk novērtē komfortu un stabilitāti.

Noskaidrots, ka šis vecums vidēji ir 34 gadi. Kopumā novērots, ka piedzīvojumu meklēšanas vēlme pamazām sāk izzust sasniedzot trīsdesmit gadu vecumu - un ap šo vecumu tā pazūd arvien straujāk. Puse no aptaujas dalībniekiem kā galveno iemeslu minējuši, ka fiziski izjūt nespēju vairs skriet, lekt, ballēties un bļaut tā kā agrāk, kas arī noved pie vēlmes vairāk atpūsties un nedarīt neko, nevis doties nezināmajā.

Cita starpā, trešdaļa no respondentiem atgādina to, ka ģimenes uzsākšana šajā vecumā ir nobremzējusi viņu piedzīvojumu kāri - savukārt 15% norāda, ka karjeras dēļ nevar atļauties mesties piedzīvojumos vai uzņemties pārlieku lielus riskus.

Tomēr trešdaļa no britiem norādījuši, ka arī 30 gadu vecuma sasniegšana viņus nav "nobremzējusi" - viņi gatavi meklēt piedzīvojumus arī šajā vecumā, par spīti visiem apkārtējiem faktoriem.

Starp piedzīvojumiem, kuros vislabprātāk metas Lielbritānijas iedzīvotāji, ir kalnu slēpošana, kāpšana kalnos, kā arī braukāšana ar kalnu riteni pa bīstamiem kalniem.

COMMENTS

(name)

1 Greex 09/22/2019 18:40 Nuja - 34. Es domāju, ka šis vecums ir tā ap 75 gadiem (varbū t).


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09110308sec.