Lielbritānijā kādā fermā izveidots olu pārdošanas automāts

Lielbritānijā, Norfolkas pilsētas tuvumā kāda vistu ferma savā teritorijā izvietojusi olu pārdošanas automātu (līdzīgu kā tos, kur iespējams iegūt dzērienus vai saldumus).

Lai arī ferma ir gana iespaidīga - tai ir aptuveni 16 000 vistu un lielāko daļu olu tā pārdod lielveikaliem, tā bija izveidojusi arī tādu kā pārdošanas stendu pie savas fermas, kur cilvēki, atstājot naudiņu, varēja, bez pārdevēja klātbūtnes, paņemt svaigas olas. Tā kā šeit pārdoto olu apjoms bijis mazs, pat neesot bijusi doma algot pārdevēju. Līdz šim, ferma paļāvās uz to, ka cilvēki par olām maksās godprātīgi - atstājot naudu par paņemtajām olām. Vairums tā arī darījuši, taču ferma novērojusi, ka starp godīgajiem pircējiem esot arī tādi, kas olas paņemot un nemaksājot - un tas radījis aptuveni 150 mārciņu (aptuveni 165 eiro) lielus zaudējumus ik nedēļu. Tas licis ķerties "vērsim pie ragiem" un fermā izvietot olu pārdošanas mašīnu. Šobrīd sistēma esot vienkārša - iemetot naudu, atveras automāta durtiņas pa kurām tad var arī paņemt savu pirkumu - svaigas olas. Pēc līdzīga principa šobrīd pasaulē darbojas arī sūtījumu pakomāti.

Fermas īpašnieki gan nav īpaši priecīgi par to, ka nācies spert šādu soli un cilvēku rīcību raksturo kā "kaunu". Viņi arī norāda, ka sistēma - paņem un samaksā, uz godīguma principa, strādājusi vairāk nekā septiņus gadus, bet pēdējā laikā ferma novērojusi zaudējumu pieaugumu, kas licis spert šādu soli. Ferma arī apsvērusi iespēju vairs netirgot olas pa tiešo, bet visas nodot lielveikaliem - dēļ cilvēkiem, kas tās zog. Taču pēc ilgāka pārdomu brīžā, izlēmusi rīkoties šādi, lai nesodītu savus uzticīgos klientus. Aptuvenais olu apjoms, par kurām cilvēki pēdejā laikā nemaksāja, bija aptuveni 40%....

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12764502sec.