Ja meklē sev jaunu mīluli, ieskaties internetā!

Šajās dienās apritēja precīzi divi gadi vietnei Pukainis.lv - neparastam interneta projektam, kas palīdz dzīvniekiem no visas Latvijas, kuri ir bez mājām, atrast sev saimniekus.

Patiesībā Pukainis.lv ir Vislatvijas tiešsaistes reģistrs dzīvniekiem bez mājām, kuri dzīvo patversmēs. Mūsu mērķis bija savākt vienuviet dzīvniekus no patversmēm visā Latvijā, lai katram ieinteresētam cilvēkam būtu iespēja atrast sev četrkājainu draugu no kopējās bāzes - stāsta Irina Zaiceva, viena no projekta autorēm.

Mūsu mājas lapā pieejama vienkārša un ērta dzīvnieku meklēšana pēc daudziem parametriem: kaķis/suns, pilsēta, dzimums un izmēri. Katram dzīvniekam ir sava profila lapiņa ar fotogrāfijām un īsu aprakstu; turpat arī atrodas kontaktu veidlapa ātrai saziņai ar patversmi, kurā šis dzīvnieks atrodas.

Šobrīd vairāk nekā 150 dzīvnieku jau ir atraduši sev mājas. Ne visas Latvijas patversmes izvieto informāciju mājaslapā, bet mēs aicinām visas patversmes pievienot informāciju par saviem mīluļiem mūsu mājaslapā. Jo lielākam skaitam dzīvnieku būs profils Pukainis.lv, jo vairāk iespēju būs zvēriņiem bez mājām ātrāk satikties ar saviem jaunajiem saimniekiem.

Šis ir starptautisks projekts - Latvijā un Polijā. Polijā vairāk nekā 2500 bijušo dzīvnieku bezpajumtnieku jau ir atraduši sev mājas. Projekts ir nekomerciāls, bet tā autori pašlaik meklē sponsorus turpmākai projekta attīstībai.

Rīgā mēs esam noorganizējuši divas fotoizstādes, kurās bija izvietotas to dzīvnieku fotogrāfijas, kuri ļoti gaida savu saimnieku - stāsta Irina. Abas izstādes tika organizētas sadarbībā ar biedrību CatCareCommunity. Pirmā fotoizstāde norisinājās kafejnīcā Fatcat, otrā -  Riga Plaza. Pēc otrās izstādes uz jaunajām mājām devās divpadsmit no sešpadsmit fotogrāfijās pārstāvētajiem kaķiem.

Mēs paši esam lieli kaķu mīlētāji. Mūsu kaķi arī ir tikuši adoptēti. Tādēļ mēs aicinām cilvēkus nevis pirkt, bet ņemt dzīvniekus no patversmēm.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14027095sec.