Dodies ceļojumā kopā ar bērnu? Uzzini, kurš no vecāku tipiem Tu esi!

Ceļošana ir lieliska lieta, bet pat paši rūdītākie ceļotmīļi atzīs, ka, realizējot ceļojuma praktisko pusi, jāsastopas ar zināmiem izaicinājumiem. Pievienojiet tam visam vēl pārīti mazgadīgu bērnu, dabūsiet trūkties... nē, nudien, ceļošanai ar bērniem būtu jābūt Olimpisko spēļu disciplīnai!  

Visi vecāki nav vienādi. Katrai ģimenei ir savi ceļošanas paradumi. Travelpulse.com ar krietnu humora devu aprakstījis piecus populārākos ceļojošo vecāku tipus.

Pārkrautie. Viņi paši sākumā nemaz nav manāmi. Mēs redzam, ka pārvietojas milzīga bagāžas kaudze, kam kā astīte seko atvases. Parasti tie ir maz pieredzējuši vecāki, kam nav līdz galam skaidrs, kas patiešām ir nepieciešams. Ja nu mazais sailgojas pēc iemīļotā lācīša? Un cik autiņbiksīšu vajadzētu divu stundu lidojumam ? Drošāk paņemt visu paku! Rezultātā viņi tiek pie sāpošām mugurām, un nekad neko nevar atrast savā arsenālā.  

Kareivji. Viņi ir sadzirdami jau ilgi pirms top redzami. Jo nepārtraukti sazinās paceltā balsī. Jūs zināt viņu bērnu vārdus, jo tiek nemitīgi izkliegti. Dilan! Tūliņ atpakaļ! DILAN! Ceļojumā ir tik daudz neparedzamu situāciju, tik viegli zaudēt kontroli par katru mazāko sīkumu. Tas dzen šos kontrolējošos vecākus izmisumā. Viņi neizbauda nevienu pašu ceļojuma minūti.

Zombiji. Klusi slīdošas ēnas, ne cilvēki. Šādi vecāki sastopami, viņu ceļojumam tuvojoties izskaņai. Ceļojums ir izsūcis viņu pēdējos spēkus. Prāts jau atsakās darboties, bet ķermenim jāturpina kustēties uz priekšu līdz misijas pabeigšanai. Grūti nejust līdzi šiem cilvēkiem. Pēc nedēļas Disnejlendā viņu atvases turpina traukties otrajā kosmiskajā ātrumā, bet pašu vecāku vienīgā vēlēšanās ir beidzot kaut kur mierīgi apsēsties. Tā viņi tur sēž – klusā nolemtībā tiesājot savus burgerus, kamēr pa viņu galvām danco plastmasas zobeni.

Pārcentīgie. Viņiem vienmēr līdzi ir apmeklējamo objektu saraksts. Četras vietas vēl jāpaspēj šodien. Uz rītdienu ieplānotas sešas. Viņiem no objekta uz objektu seko bērni, parasti absolūti neieinteresēti vecāku izplānotajās aktivitātēs. Bet tas viss taču tiek darīts ģimenes kopības vārdā! Kādreiz izauguši, šie bērni ceļojumus atcerēsies ar prieku. Vai tomēr ar šausmām. Bet jebkurā gadījumā, mērķis būs sasniegts – viņiem būs kopīgas ģimenes atmiņas.

Profiņi. Līmenis, uz ko tiekties. Viņi ir smaidīgi, relaksēti, prasmīgi, labi izgulējušies. Viņi ir sapratuši, ka ceļošana ir māksla, un prot to izbaudīt. Viņiem līdzi nav gandrīz nekā, bet viss vajadzīgais uzrodas kā uz burvja mājienu. Viņi virtuozi iesprauž salmiņu sulas paciņā, neizlejot ne piles uz elegantā apģērba. Viņi nesteidzīgi malko vīnu, kamēr atvases tuvumā priecīgi čalo.   

Labā ziņa ir tāda, ka vairums profiņu savu ceļotāju karjeru sākuši kā kāda iepriekš minētā tipa pārstāvji. Pietiekami daudz atkārtojumu, un arī jums izdosies! Vai arī tikmēr jūsu bērni būs izauguši, un jūs atkal varēsit ceļot kā normāla cilvēciska būtne. Jebkurā gadījumā, viss ir tikai laika jautājums!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33891392sec.