Septiņi pārtikas produkti, kas palīdzēs saglabāt modrību

Katru rītu noskan modinātāja signāls, un cīņa ar uzmācīgo miegu var sākties. Daudzi to mēģina aizgaiņāt ar kafijas palīdzību, taču, kā izrādās, ir ēdieni, kas šo darbiņu var paveikt tikpat labi vai pat labāk! Kafija tikai nomāc šo nepatīkamo noguruma sajūtu, līdz ar to vēlāk tā atgriezīsies ar uzviju. Izvēle saglabāt vai palielināt modrību ar pārtikas palīdzību ir labāka izvēle, un tavs organisms to patiesi novērtēs.

Āboli

Āboli satur daudz šķiedrvielas un dabiskos cukurus, kas organismā sadalās lēnām, tādējādi nodrošinot enerģijas krājumus un pietiekamu glikozes daudzumu asinīs. Ja nu tev nepatīk grauzt ābolus, vari dzert ābolu sulu. Arī tai ir laba ietekme uz organismu.

Avokado

Šī augļa lietošana uzturā palīdz saglabāt labu atmiņu un palielina informācijas uztveršanas spējas.

Zaļumi

Salātlapas, spināti, rāceņu lapas – šie zaļumi spēj nodrošināt maksimālu smadzeņu darbību, līdz ar to arī spēju koncentrēties.

Zaļā tēja

Zaļajai tējai ir nomierinošs efekts, bet tā nepadara cilvēku miegainu. Labs līdzeklis cīņā ar stresu.

Košļājamā gumija

Lai gan košļājamā gumija nav īsti pieskaitāma pie pārtikas produktiem, tā tomēr spēj aizgaiņāt miegainumu. Kāds pētījums ir pierādījis, ka košļāšana spēj palīdzēt koncentrēties vairāk, nekā tad, ja netiek košļāts vispār.

Ūdens

Pietiekama ūdens daudzuma lietošana ikdienā organismam nodara daudz laba: tas nomāc apetīti, paātrina vielmaiņu un pat samazina stresa līmeni. Taču pats galvenais – ūdens organismu apūdeņo. Ir pierādīts, ka dehidrējies cilvēks zaudē modrību un koncentrēšanās spējas.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80155587sec.