Kā attīstījusies velosipēdu noma pilsētvidē?

Vēl nesen, kad pasaulē norisinājās karstas debates par globālo sasilšanu, pacēlās arī svarīgais jautājums par dabai saudzīgu pārvietošanās līdzekli – velosipēdu. Pirms pasaule iepazina velosipēdu nomu, šāds pārvietošanās līdzeklis tika plaši izmantots dažāda veida ekskursijām pilsētas vidē.

Pirmsākumi publiskajai velosipēdu nomai meklējami Anglijā jau 1996.gadā. Šīs nozares attīstība visaktīvākā ir bijusi tieši pēdējo gadu laikā, jo, piemēram, 2004. gadā pasaulē bija tikai 11 kompānijas, ka iznomāja pilsētas velosipēdus. Pirmās valstis, kuras pievienojās Anglijai, arī šobrīd ir plaši pazīstamas kā velosipēdistu galvaspilsētas, piemēram, Vācija un Nīderlande. Nozarei attīstoties šobrīd šāda veida nomas ir pieejamas lielākajā daļā pasaules pilsētu, atvieglojot ikdienas pārvietošanos.

Šādas nomas piesaista ne tikai vietējos iedzīvotājus, kuri pārvietošanos ar velosipēdu izmanto ikdienas vajadzībām, bet arī tūristus, kuri labprāt pārvietojas tieši ar šo transporta līdzekli. Ceļošana ar savu velosipēdu, izmantojot lidostu pakalpojums var krietni sadārdzināt ceļojumu, tomēr, izmantojot citas alternatīvas sanāktu pat ietaupīt.

Velosipēdu nozare šobrīd ir kļuvusi krietni sarežģītāka, ņemot vērā tās straujo attīstību. Lielā popularitāte pieprasa zināmu uzmanību, piemēram, drošības jautājumos, kas ir radījuši papildus izmaksas kompānijām, kuras par to rūpējas. Par spīti popularitātei, šī nozare lielākajās pilsētās ne vienmēr ir ienesīgākais avots, piemēram, Čikāgā ienākumi sedz tikai 85% no izmaksām , bet Vašingtonā tikai 77% no summas, kas būtu nepieciešama, lai veiksmīgi darbotos programma.

Par spīti dažādajām grūtībām, pieprasījums ļauj kompānijām aktīvi turpināt savu darbību, piesaistot dažādus sponsorus. Arī pašvaldības ir ieinteresētas šādu kompāniju darbībā, jo tas sniedz labu iespaidu par pilsētu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12261605sec.