Jubilejas «Toyota» Rīgas velomaratonā aicināti piedalīties visa vecuma velomīļi

3. jūnijā 11. Novembra krastmalā norisināsies 35. “Toyota” Rīgas velomaratons.  Pasākuma rīkotāji informē, ka šajā gadā galvaspilsētas vērienīgākajā velonotikumā iekļautas kopumā četras distances, kas vedīs pa centrālajām Rīgas ielām un tiltiem. Apņēmību startēt velomaratonā paudis gan profesionālais riteņbraucējs Emīls Liepiņš, gan arī populārais mūziķis Normunds Pauniņš.

35 gadu laikā Rīgas velomaratons, kas jau trešo gadu pēc kārtas nes “Toyota” vārdu, kļuvis ne tikai par galvaspilsētas lielāko velonotikumu, bet ieņem nozīmīgu lomu arī starp Eiropas vadošajiem tautas velobraucieniem. Vērienīgā pasākuma rīkotāji, atbalstītāji un sportisti otrdien sabiedrību plašāk informēja par šī gada galvenajiem jaunumiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: “Rīgas velomaratons piedāvā aizvien jaunas iespējas - gan garāko distanci profesionāļiem, gan vidējo distanci amatieriem, gan kopīgu braucienu ģimenēm ar bērniem. Uzņemt tik daudz sporta pasākuma dalībniekus mums vienmēr ir liels gods un izaicinājums, bet varu apsolīt jau tagad - tas sniegs lielisku baudījumu gan tiem, kāds brauks trasē, gan tiem, kas palīdzēs ar uzmundrinājumiem. Novēlu sportistiem milzum daudz izturības, faniem – daudz prieka un emociju!”

“Toyota” Rīgas velomaratona rīkotājs Igo Japiņš: “Man ir patiess prieks un lepnums, ka velomaratons kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu ne tikai rūdītiem velobraucējiem, bet arī aizvien vairāk ģimenēm ar bērniem, uzņēmumu kolektīviem un draugu kompānijām. Šajā gadā visas distances vedīs pa 16 kilometru garo apli, tajā iekļaujot Dienvidu un Vanšu tiltus, kā arī lielās Rīgas ielas. Šogad izmēģinājuma kārtā vērienīgā pasākuma programmā iekļauts arī skrituļslidošanas brauciens, kas ar laiku varētu kļūt par jaunu distanci aktīvās atpūtas cienītājiem. Novēlu ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim, kurš vēl nav piedalījies “Toyota” Rīgas velomaratonā, pieņemt šo lielisko izaicinājumu!”

Jau no pirmā gada “Toyota” Rīgas velomaratonu atbalsta Rīgas dome, dodot iespēju dalībniekiem drošos apstākļos braukt pa lielajām Rīgas ielām.

Šogad dalībnieki tiek aicināti izvēlēties kādu no trijām distancēm – 64 kilometru garo Sporta braucienu, 32 kilometru Tautas distanci, vai 16 kilometru garo “MAXIMA” ģimeņu braucienu. Tikmēr visi mazie riteņbraucēji aicināti ņemt dalību bērnu braucienos. Reģistrācija un nolikumus pieejams organizatoru mājaslapā velo.lv.

Rīgas velomaratons galvenokārt orientēts uz tautas sporta cienītājiem, kuri vēlas baudīt sportisku atpūtu lieliski organizētā pasākumā. Tautas brauciena dalībnieku vidū būs arī pazīstamās grupas “Otra puse” solists Normunds Pauniņš, kurš aicina ikvienu pievienoties lieliskajam braucienam, izvēloties sev piemērotāko distanci.
Sporta distancē startēs virkne Latvijas vadošo sportistu. Viņu vidū uz starta plāno iziet arī Lielbritānijas profesionālās komandas “One Pro cycling” pārstāvis Emīls Liepiņš, kurš jauno sezonu iesācis ar divām uzvarām prestižās sacensībās Horvātijā. Tāpat uz starta redzēsim arī Latvijas eksčempionu Andri Vosekalnu un vienu no Baltijas valstu labākajiem sprinteriem Māri Bogdanoviču.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14214993sec.