| Bizness

Notikusi apvienotā 15. Ventspils tūrisma un 17. Kurzemes tūrisma konference

Trešdien, 26. aprīlī, Ventspils Jaunrades namā sadarbībā ar LIAA norisinājās apvienotā 15. Ventspils tūrisma konference un 17. Kurzemes tūrisma konference, kuru apmeklēja gandrīz 150 cilvēku un piedalījās 11 lektoru.

Konferenci atklāja un par Ventspils tūrisma pakalpojumu attīstību stāstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks. Par Kurzemes tūrisma asociācijas paveikto un iecerēto konferences dalībniekiem pastāstīja Kurzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Artis Gustovskis, savukārt, par Latvijas tūrisma nozares attīstības tendencēm – LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava. Pasākuma pirmo daļu noslēdza Kurzemes plānošanas reģiona projektu nodaļas vadītāja Aiga Petkēvica, stāstot par pārrobežu sadarbības programmu atbalstītajiem projektiem.
 
Otrajā daļā Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis konferences dalībniekus iepazīstināja ar Tūrisma attīstības nozīmi uzņēmējdarbības veicināšanā Ventspils novadā. Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš stāstīja par Ventspils viesu pieredzes vērtējumu. Vēl konferencē piedalījās Ventspils PIKC pedagoģes Inta Tomsone un Sanita Ziemele, kuras runāja par tūrisma nozares darba spēka piesaisti un sagatavošanu. Pasaulē populārās naktsmītņu rezervēšanas sistēmas www.booking.com projektu vadītāja Antra Kasa iepazīstināja ar apmeklētāju aktualitātēm un jaunumiem booking.com vietnē. Konferences noslēgumā Kurzemes Democentra vadītāja Dita Lašinska izklāstīja labās prakses piemēru, kā būt radošiem tūrismā, bet Gvido Grīnbergs, SIA “Aspired” valdes priekšsēdētājs, prezentēja topošo mobilo aplikāciju “Ventspils SOS”.

Konferences laikā tika apbalvoti 54 Ventspils pilsētas gidi, kuriem tika pasniegtas apliecības un gidu kartes. Visu martu un aprīli gidi apmeklēja dažādas noderīgas lekcijas un nobeigumā kārtoja praktisko eksāmenu.

 

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.219877sec.