| Bizness

Latvijas uzņēmēji e-komercijas iespējas izmanto biznesa attīstībai

E-komercijas apmēriem pieaugot visā pasaulē, arī Latvijas uzņēmēji to arvien vairāk izmanto sava biznesa attīstībā, tostarp preču un pakalpojumu eksportam. Kā atzīmē sūtījumu pārvadātājs "DPD Latvija", tiešsaistes tirdzniecības ietekmē uz ārvalstīm nosūtīto paku skaits pērn kāpis par 22%.

"E-komercijas laikmetā konkurētspējīgiem produktiem ir plašas iespējas strauji attīstīties gan vietējā tirgū, gan ārpus valsts robežām. Vērojam, ka paku eksporta apjomi uz Baltiju un Eiropu pastāvīgi pieaug. Sūtījumu skaits uz ārvalstīm 2016. gadā kāpa par 22%, salīdzinot ar gadu iepriekš, un šogad uz ārzemēm nosūtīto paku skaits turpina palielināties. Nosūtītāju vidū redzam arvien jaunus vidējos un mazos uzņēmumus, kā arī individuālos komersantus. Tas liecina, ka uzņēmēji mazumtirdzniecībā aktīvi meklē un atrod iespējas, kā attīstīt eksporta biznesu tiešsaistes tirdzniecības platformās," atzīmē DPD Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

Latvijā dibinātais uzņēmums SIA "Canvas WAY" specializējas kanvas apdruku ražošanā pēc klientu pasūtījumiem no Latvijas un ārzemēm. Ražotājs ik dienu veic sūtījumus uz dažādām Eiropas Savienības valstīm.

"Uzsākot savu biznesa projektu, jau paredzējām, ka mērķauditorija būs Eiropas klienti, jo Latvijā šis produkts vēl nebija iemantojis tik lielu popularitāti. Iesākumā veicām sūtījumus tikai pa Latviju, tad saņēmām pirmos pasūtījumus no Lietuvas un Igaunijas, bet tagad mūsu mājaslapa "canvasway.com" ir pieejama jau sešās valodās. Šobrīd aptuveni puse pasūtījumu ir no Latvijas, otra puse no dažādām Eiropas valstīm. Visbiežāk tā ir Lielbritānija, Vācija vai Skandināvijas valstis, bet savus ražojumus esam sūtījuši arī uz Portugāli, Spāniju, Grieķiju, Itāliju un citur. Ilgtermiņā vēlamies attīstīties tik tālu, lai varētu atvērt savu biroju arī citā valstī," stāsta SIA "Canvas WAY" izpilddirektors Andris Grinbergs.

Centrālās statistikas pārvaldes dati rāda, ka 2008. gadā preces vai pakalpojumus internetā pārveduši 5,3% Latvijas mazumtirdzniecības uzņēmumu, bet 2015. gadā tirdzniecību tiešsaistē izmantojuši jau 12,7% uzņēmumu.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10692406sec.