| Bizness

Projekta CHRISTA ietvaros Vidzemes Tūrsma asociācijā viesojas projekta partneris no Bulgārijas

No 19. – 23. jūnijam Vidzemes Tūrisma asociācijā viesojās projekta CHRISTA Bulgārijas partneris no Burgas pašvaldības – Kamer Ahmedov. Viesošanās tika organizēta personāla apmaiņas programmas ietvaros, lai dalītos ar pieredzi un zināšanām. Projekts sniedz unikālu iespēju iegūt nelielu, bet vērtīgu pieredzi, sniedzot ieskatu organizācijas darbā.

Šajā apmācību laikā CHRISTA partneris vesojās VTA birojā un tika iepazināts ar VTA biroja darbību un struktūru. K. Ahmedov iepazinās ar kultūras objektu digitalizāciju Rīgas Motormuzejā, kā arī novērtēja inovāciju potenciālu tādos muzejos, kā Cēsu pils komplekss, Āraišu ezerpils un Saulkrastu pilsēta. Tika apmeklētas arī CHRISTA projektu partneri, kā Limbažu novads, Strenču novads un Turaidas muzejrezervāts. Tā kā apmaiņas programmas laiks sakrita arī ar Vasaras Saulgriežiem, viesim bija unikāla iespēja vērot un piedalīties svinībās, kas Turaidas muzejrezervātā norisinājās 21. jūnijā.

Pēc viesošanās K. Ahmedov dalījās ar saviem iespaidiem: „Mans sākotnējais plāns apmeklēt Vidzemes reģionu galvenokārt bija sasitīts ar inovācijas un digitalizācijas tēmu (viena no četrām CHRISTA tēmām). Tomēr vizītes laikā es sapratu, ka Vidzemes reģions ir ļoti daudzpusīgs un pierāda sevi ar ļoti bagātu kultūrvēsturisko mantojumu. Man bija ļoti interesanti izpētīt vēsturi un tradīcijas, sākot no atjaunotiem akmens laikmeta objektiem,cauri viduslaikiem un tā laika pilīm, kā arī moderno mākslu, spēcīgām tradīcijām un rituāliem, kas tiek saglabāts no paaudzes uz paaudzi”.

CHRISTA ir ES starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe projekts, kura mērķis ir aizsargāt un saglabāt dabas un kultūras vertības, kas veicina kvalitatīvas ilgtspējigas reģionālās un nacionālās politikas izveidošanu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan arī galamērķu attīstībai.

Projekta CHRISTA kopējās budžets ir 1,771 775 Eiro, kur Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums ir 1,506 008,75 Eiro jeb 85 %. Vidzemes Tūrisma asociācijas projekta budžets ir 154 250 EUR, no kuriem 85% līdzfinansē ERAF.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 10.04.2024 - 17.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11564422sec.