| Bizness

Uzsākta Lielbornes muižas ēku un parka atjaunošana

Lielbornes muižas ēku komplekss atrodas dabas parka „Daugavas loki” teritorijā, Daugavpils novada Salienas pagastā. Muižas parkā šobrīd uzsākti atjaunošanas darbi, tāpat norit kungu mājas atjaunošana un apkārtnes sakopšana.
Muižas parks pletās abpus Bornes upei, no stāvajām nogāzēm pavērās burvīgi skati uz Daugavu un Lielbornes dzirnavu dīķi. No dzirnavām šobrīd ir palikušas tikai drupas, taču tagad ir uzsākta dzirnavu dīķa atjaunošana.
Lai padarītu tūristiem pieejamākus dabas parka "Daugavas loki" apskates objektus, tai skaitā Lielbornes muižas ēkas un parku, tiek papildināts un labiekārtots velomaršruts Nr. 35, kas izveidots "Daugavas loku" teritorijā. Šī gada pavasarī Daugavpils novada pašvaldības aģentūra "TAKA" izveidoja jaunu maršruta posmu pie Slutišķu kraujas (Naujenes pagasts), bet pašlaik ekspluatācijā nodots gājēju un velosipēdistu tiltiņš pār Bornes upīti Lielbornē, Salienas pagastā. Šajā vietā (lejpus Lielbornes muižas parka) iepriekš bijušais tilts bija pilnīgi sabrucis, līdz ar to ainaviskais ceļa posms pa Daugavas krastu nebija izmantojams. Tiltiņa būvei finansējumu piešķīra biedrība “Daugavas savienība”, līdzfinansējumu nodrošināja Daugavpils novada dome (kopējās izmaksas - EUR 1531). Projektu koordinēja Daugavpils novada domes Dabas resursu nodaļa un pašvaldības aģentūra "TAKA". Darbus veica z/s “Stiebriņi”.
Nākošajā, 2018.gada sezonā Lielbornes muižā ir plānots piedāvāt pakalpojumus tūristiem pēc iepriekšējas rezervācijas. Sākumā paredzēts piedāvāt telšu un piknika vietas, dušu un tualetes izmantošanu, veļas mazgāšanu. Iespējas nakšņot šobrīd atjaunojamās Lielbornes muižas viesu istabās būs atkarīgas no būvprojekta realizācijas stadijas.
Rekonstrukcijas rezultātā plānots izveidot mācību un atpūtas kompleksu "Lielbornes muiža", kurā viesiem tiks piedāvāti šādi pakalpojumi:
- dzīvošana 3* viesnīcā (vienvietīgi, divvietīgi un ģimenes numuri ar savām labierīcībām);
- Lielbornes muižas restorāna ēdināšanas pakalpojumi;
- atpūta Lielbornes muižas parkā;
- pikniku un treileru vietas;
- telpas pasākumiem un konferencēm;
- krievu valodas mācību programmas;
- transporta pakalpojumi no lidostas Rīga.
Adrese: Lielbornes muiža, Salienas pagasts, Daugavpils novads

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49058414sec.