| Bizness

«Baltic Connecting 2017» uzmanības centrā – sadarbība ar tālo tirgu valstīm

Gadskārtējais Baltijas tūrisma profesionāļu sarīkojums notiks no 3. līdz 9. septembrim, t. i., – agrāk nekā parasti, lai uzaicinātajiem tūrisma uzņēmējiem no Ķīnas, Japānas, Dienvidkorejas, ASV un Singapūras nodrošinātu vislabākās iespējas iepazīties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tūrisma piedāvājumu.

Iecere šādā veidā – rīkojot tūrisma profesionāļu sarīkojumu - popularizēt trīs Baltijas valstu tūrismu, pieder Latvijai. Vairāk nekā desmit gadu laikā, Latvijai Lietuvai un Igaunijai pārmaiņus uzņemoties organizatoriskās rūpes, pasākums “Baltic Connecting” ir kļuvis par nozīmīgu Baltijas tūrisma mārketinga instrumentu.

Pērn Latvija nāca klajā ar jaunu ierosinājumu – ņemot vērā Āzijas tūristu nozīmīgo lomu nozares attīstībā visā pasaulē, savā gadskārtējā profesionāļu sarīkojumā “Baltic Connecting 2016” fokusēties tikai uz tālo tirgus valstīm. Rīgā pirmo reizi tika uzaicināti un kuplā skaitā sabrauca tūrisma uzņēmēji no Ķīnas, Japānas un Dienvidkorejas, liekot secināt, ka drosmīgā ideja ir sevi attaisnojusi.

Šoruden sarīkojums notiks Tallinā un atkal – nu jau otro gadu pēc kārtas – uzaicināto vidū būs tālo tirgus valstu pārstāvji.

Pircēju vidū sagaidīsim 15 Ķīnas, 17 Japānas, 10 Dienvidkorejas, 10 ASV un 3 Singapūras uzņēmējus. Baltijas tūrisma pārdevēju vidū būs 20 igauņu, 17 lietuviešu un 17 mūsu valsts tūrisma uzņēmēji.

Pasākuma galvenā diena būs 5. septembris, kad tiks sniegtas baltiešu tūrisma prezentācijas un norisināsies kontaktbirža ar lietišķām darījumu sarunām.

Sarīkojuma beigu daļā, kā “Baltic Connecting” ierasts, viesiem būs iespēja pēc izvēles doties iepazīšanās braucienā uz kādu Baltijas valsti. Tostarp - Latviju, kas ciemiņus uzņems Pērnavā un piedāvās katras viesu valsts pārstāvjiem atbilstošu programmu.

Ņemot vērā laika limitu, ciemiņi iepazīsies galvenokārt ar Vidzemes izcilākajiem galamērķiem un Rīgu, bet Ķīnas pārstāvji apmeklēs arī Rundāles pils muzeju.

Šobrīd norit pēdējie sagatavošanās darbi, lai sarīkojums noritētu nevainojami. Par šo gatavošanos un citiem aktuālajiem sadarbības jautājumiem tika spriests Baltijas valstu apvienotās tūrisma komitejas sanāksmē Rīgā šā gada 21. un 22. augustā.

Citstarp tika secināts, ka šā gada pirmā puse visās trijās Baltijas valstīs nesusi slavējamus rezultātus. Viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto viesu nakšņojumu skaits turpinājis pieaugt. Veiksmīga attīstība vērojama teju vai visos tradicionālajos Baltijas tūrisma tirgos, un, kaut gan pirmskrīzes rādītāji pagaidām nav sasniegti, tomēr var atzīt - Krievijas tūristi mūsu valstīs ir atgriezušies.

Sadarbības jautājumu vidū apspriedē liela uzmanība tika veltīta priekšā stāvošajam nozīmīgajam startam starptautiskajā tūrisma izstādē “JATA Tourism EXPO 2017”, kas notiks no 21. līdz 24. septembrim Tokijā.

Šai reizē Baltijas valstis tajā piedalīsies ar lielāku stendu un plašāku vērienu nekā līdz šim. Izstādes rīkotāji, paužot gandarījumu par mūsu valstu mērķtiecīgajām mārketinga aktivitātēm Japānā (līdzšinējo piedalīšanos “JATA Tourism EXPO” un “Baltic Connecting 2016” Āzijas valstīm), piešķīrusi Baltijas stendam īpaša tūrisma galamērķa statusu.

LIAA Tūrisma departamenta vadošā eksperte Inguna Žīgure uzsver: “Stendā skanēs kokle, acis priecēs krāšņi tautas tērpi, kā izgatavot sudraba rotaslietas, ierādīs mūsu meistars. Stendā sniegsim mūsu valstu tūrisma prezentācijas un pieņemšanas laikā viesus cienāsim ar baltiešu tradicionālajiem ēdieniem. Latvijai uzticēts gādāt par saldēdienu, un esmu droša – būs garšīgi!”

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9968369sec.