| Bizness

Tūristiem Ogres novadā ir jauni apskates objekti

Ogres novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) veido aktīvu sadarbību ar uzņēmējiem un vietējām pašvaldībām, popularizējot viņu veikumu un informējot par jauniem un interesantiem objektiem Ogres un apkārtējos novados.

Velta Riekstiņa, Ogres novada TIC tūrisma organizatore, vēsta par diviem jauniem tūrisma objektiem: "Viens – tās ir Krapes muižas ūdensdzirnavas. Tās gan bija arī senāk, bet vienu laiku tām bija tāds kā klusuma periods. Tur ir telšu vieta ar elektrības pieslēgumu, tiek piedāvātas arī ekskursija un sveču meistardarbnīca. Tas ir ģimenes uzņēmums, tur saimnieko Jānis Baltačs. Otrs objekts ir Suntažos Upespilī, kur atvērusies alus darītava."

Vēl tapšanas stadijā ir tūrisma objekts Meņģeles pagastā ar skatu torni, dabas taku, lapenīti. Par šo paldies Ogres novada pašvaldības speciālistiem, kas mācējuši piesaistīt līdzfinansējumu. Piemēram, no  Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF).

"Es domāju, ka šis būs brīnišķīgs objekts visam Ogres novadam un lieliska iespēja izcelt dabas parku "Ogres ieleja"," uzskata V.Riekstiņa, piebilstot, ka dabas parkā ir laivotāju pavasaros tik iecienītā Ogres upe.  

Šobrīd par Ogres novada populārāko tūrisma objektu kļuvis dabas parks "Ogres Zilie kalni" ar skatu torni, piedzīvojumu parku "Milžu taka", ar Dubkalnu ūdenskrātuvi, slēpošanas trasi ziemā un vēl daudz ko citu. Uz šejieni dodas ne tikai paši ogrēnieši un ikšķilieši, bet arī rīdzinieki un viesi no citiem Latvijas novadiem.

V.Riekstiņa atzīst, ka popularitātes pamatā ir atrašanās vieta, sakārtotība, pati vide un informācijas daudzveidība. Pozitīvais ir tas, ka "Ogres Zilie kalni" atrodas gan Ogres, gan Ikšķiles pašvaldību teritorijā un tās abas aktīvi šo dabas parku reklamē, atbalstot dažādas sportiskas un kultūras aktivitātes.

Vēl pie polāriem tūrisma objektiem, par kuriem jautā un uz kuriem labprāt dodas tuvāki un tālāki ceļotāji, pieder uzņēmums "Ķeipenieši", kas rada pircēju iecienītās Ķeipenes piparkūkas, un Eizenšteina komunikāciju centrs Ķeipenē.

Ogres Vēstures un mākslas muzejs, pateicoties savai jaunajai atrašanās vietai un izstādēm, kas izraisa interesi arī tajos iedzīvotājos, kuri savu kāju muzejā sen nebija spēruši, arī kļuvis par iecienītu vietu, uz kurieni ogrēnieši ved savus ciemiņus. Tas pats jāsaka par laipām pāri Ogres upei un labiekārtoto apkārtni ap to.  

Jūlija beigās darbību uzsācis bērnu aktīvās atpūtas centrs "Džungļu parks". Tas atrodas Ogrē, Mālkalnes prospektā 1.

Ogres novada tūrisma informācijas centrs atrodas Ogres autoostas ēkā, Brīvības ielā 12a, 2.stāvā. Centrs atvērts – vasaras sezonā darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdienās – no plkst. 10.00 līdz 16.00. Tālr.: 65071883 vai 29491685, e-pasts: [email protected], mājas lapa www.visitogre.lv.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14045119sec.