| Bizness

Lidosta «Rīga» paplašinās ilgtermiņa autostāvvietu

Starptautiskā lidostā "Rīga" no 1.septembra uzsākusi paplašināšanas darbus ilgtermiņa autostāvvietā P3, lai izveidotu papildus stāvvietas aizvien pieaugošā pasažieru skaita ērtībām.

Pēc paplašināšanas stāvvietā tiks izveidotas papildus 325 vietas, tādejādi dodot iespēju šajā stāvvietā savus transportlīdzkekļus novietot kopumā 1245 pasažieriem.

Stāvvietas rekonstrukcija notiks vairākos posmos un daļa stāvvietas visu paplašināšanas laiku būs pasažieriem pieejama. Aicinām pasažierus, novietojot savu transportlīdzekli, sekot informatīvajām norādēm.

Kopumā starptautiskā lidosta "Rīga" pasažieriem un viesiem piedāvā novietot transportu trīs autostāvvietās. Īstermiņa autostāvvieta P1 ar 344 vietām, kas atrodas tieši pie lidostas pasažieru termināla, ir domāta autotransporta novietošanai uz neilgu brīdi, lai sagaidītu vai pavadītu ceļotājus. Savukārt ilgtermiņa autostāvvietas P2 un P3, kas atrodas tikai dažu minūšu gājiena attālumā no termināla, paredzētas pasažieriem, kas dodas ceļojumā uz ilgāku laiku.

Lidostas autostāvvietu darba laiks ir 24/7. Apmaksu par stāvvietu pakalpojumiem pasažieri var gan stāvvietās, gan ielidošanas terminālos E un C, skaidrā naudā vai ar kredītkarti, izmantojot apmaksas automātus. Par autostāvvietas pakalpojumiem iespējams norēķināties  arī, izmantojot "Mobilly" aplikāciju.

Gadījumā, ja pēc ilgstošas stāvēšanas transportlīdzeklim ir nosēdies akumulators, lidostas P2 un P3 autostāvvietās ir pieejamas bezmaksas akumulatoru uzlādes vietas.

Jau vēstīts, ka 2017.gadā lidosta "Rīga" sasniedz aizvien jaunus apkalpoto pasažieru skaita rekordus. Jūlijā lidostā tika apkalpoti gandrīz 650 000 pasažieru, un pasažieru skaits, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, pieauga par 16,3%. Kopumā gada pirmajos septiņos mēnešos lidostā apkalpoti jau 3,4 miljoni pasažieru, kas ir par 10,1% vairāk nekā 2016.gadā.

Šā gada vasaras lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē. Lidojumus no lidostas "Rīga" nodrošina 17 aviokompānijas – airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Lidosta "Rīga" atgādina, ka vasaras tūrisma sezonā rītos un vakaros lidostā "Rīga" ir liels vienlaicīgi ielidojošo un izlidojošo reisu skaits, tāpēc lidosta aicina arī tos pasažierus, kas ir reģistrējušies internetā un ceļo ar rokas bagāžu, ierasties lidostā savlaicīgi – vismaz 2,5 stundas iepriekš. Tāpat lidosta vērš uzmanību, ka pēc jaunās ES regulas par pasažieru datu pārbaudi stāšanās spēkā pasažieriem, kuri izlido uz ārpus Šengenas zonas valstīm, robežkontrole var prasīt ilgāku laiku nekā līdz šim, tāpēc aicinām pasažierus savlaicīgi doties uz savu izlidošanas sektoru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32830286sec.