| Bizness

Pļaviņās notiks IV Latvijas tūrisma informācijas tirgus

9.septembrī no plkst.10 līdz 16 Pļaviņās, parkā pie Kultūras centra (Daugavas iela 49), norisināsies IV Latvijas tūrisma informācijas tirgus.

Tas iecerēts kā viens no Pļaviņu 90 gadu jubilejas pasākumiem. Tirgū piedalīsies Latvijas tūrisma informācijas sniedzēji, novadu mājražotāji un amatnieki. Tirgus tiek rīkots jau ceturto reizi, lai aicinātu ceļotājus apmeklēt dažādas Latvijas vietas, popularizēt reģionu un novadu tūrisma piedāvājumu – maršrutus, apskates objektus, ekskursijas. Latvijas apceļotājiem šis ir ērts veids, kā uzzināt par aktuālajiem tūrisma piedāvājumiem.

Pļaviņās plaši pārstāvēti būs tūrisma informācijas centri (TIC), dalību pieteikuši gan kaimiņu, gan attālāki novadi: Cēsu, Gulbenes, Preiļu, Daugavpils, Mazsalacas, Smiltenes, Dobeles, Ogres TIC un citi, kā arī Kurzemes tūrisma asociācija, Dabas aizsardzības pārvalde un ar tūrismu saistītās asociācijas vai tūrisma objekti. Amatnieki un mājražotāji piedāvās savus izstrādājumus, degustācijas, darbosies radošās darbnīcas.

Pirmais Latvijas tūrisma informācijas tirgus notika Bauskā un jau kļūst par tradicionālu notikumu, ko ik gadu paredzēts rīkot citā Latvijas pilsētā.

Tāpat no 9.septembra Pļaviņu novada Kultūras centra mazajā zālē būs skatāma izstāde par tūrismu pagājušā gadsimta 30. gados "Apceļo dzimto zemi".

Tūrisma tirgus apmeklētājiem būs iespēja vizināties ar kuģīti "Vīgante", tiks piedāvātas dažādas izklaides bērniem. Novada iedzīvotājus un viesus laukumā pie Kultūras centra pasākuma laikā priecēs "Pļaviņu muzikanti", kapela "Klintaine", saksofonists Jānis Briška un JDK "Daugaviņa".

11:00 ar performaci uzstāsies strauju popularitāti Latvijā un pasaulē guvušais duets Santehniķi. Puiši no Ogres mūzikas radīšanai izmanto savdabīgu instrumentu – trubafonu, kura galvenā sastāvdaļa ir visparastākās santehnikas caurules, bet "kociņu" vietā tiek izmantotas pludmales čības.

12:00 būs iespēja vērot un piedalīties aizraujošā Zinātkāres centra ZINOO eksperimentu šovā. ZINOO tic, ka katram cilvēkam piemīt unikāls un neatkārtojams potenciāls, kuru ir jāpalīdz atklāt, rosinot cilvēkā dabisko zinātkāri par sevi, apkārtējo pasauli un tehnoloģijām.

Pasākumu vadīs Rīgas improvizācijas teātra aktieris Marģers Majors. Tirgus laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties loterijā un laimēt kādu no pārsteiguma balvām, ko būs sagādājuši IV Latvijas tūrisma tirgus dalībnieki.

Ieeja pasākumā bez maksas.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37089396sec.