| Bizness

V Latvijas tūrisma informācijas tirgus nākamgad notiks Preiļos

9.septembrī Pļaviņās norisinājās IV Latvijas tūrisma informācijas tirgus, kas bija kā viens no Pļaviņu 90 gadu jubilejas pasākumiem. Tirgū piedalījās Latvijas tūrisma informācijas sniedzēji no visas Latvijas – TIC pārstāvji, reģionālās tūrisma asociācijas un citas ar tūrismu saistītas organizācijas, novadu mājražotāji un amatnieki. Tirgus tika rīkots jau ceturto reizi, lai aicinātu ceļotājus apmeklēt dažādas Latvijas vietas, popularizēt reģionu un novadu tūrisma piedāvājumu – maršrutus, apskates objektus, ekskursijas. Amatnieki un mājražotāji piedāvāja savus izstrādājumus, degustācijas, darbojās radošās darbnīcas. Latvijas apceļotājiem šis ir ērts veids, kā uzzināt par aktuālajiem tūrisma piedāvājumiem. Tirgus laikā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties dažādās loterijās un laimēt kādu no pārsteiguma balvām, ko būs sagādājuši IV Latvijas tūrisma tirgus dalībnieki. Tāpat visu pasākuma laiku notika dažādi muzikāli priekšnesumi, kas priecēja gan tirgus dalībniekus, gan apmeklētājus.
Preiļu un Riebiņu novada TIC kopā ar Rēzeknes TIC kolēģiem šogad pārstāvēja Latgales reģiona tūrisma asociāciju “Ezerzeme” kopīgā novada stendā. Latgales stendu atraktīvāku un apmeklētājiem pievilcīgāku darīja Preiļu novada Aizkalnes pagastā tapušie keramikas izstrādājumi no “Jašas podiem”, kuriem šī bija lieliska iespēja, uzsākot darbību, sevi parādīt visas Latvijas mērogā. Jaunā keramiķe gan tirgoja savus darbiņus, gan ieguva vērtīgus pasūtījumus darbam ziemas periodā.
Pirmais Latvijas tūrisma informācijas tirgus notika Bauskā un jau kļuvis par tradicionālu notikumu, ko ik gadu paredzēts rīkot citā Latvijas pilsētā. Līdz ar to pasākumā tika izlozēta nākamā gada Latvijas tūrisma informācijas tirgus rīkotājpilsēta, kas saņēma ceļojošo balvu, un tā ir Preiļi. Nākamais mums būs svētku gads. Preiļu novadā tāpat kā daudzviet plaši tiks organizēti Latvijas simtgades pasākumi. Dažos avotos minēts, ka Preiļi kā apdzīvota vieta pirmo reizi minēta 1348.gadā, kā arī nākamgad svinēsim 90 gadu jubileju Preiļu pilsētai. Tādēļ tūrisma informācijas tirgus būs lielisks veids, kā iepazīstināt Latvijas tūrisma informācijas izplatīšanā nodarbinātos cilvēkus ar Preiļu novada un apkārtnes tūrisma piedāvājumu klātienē. Par pasākuma norises laiku un programmu informēsim mazliet vēlāk.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24391198sec.