| Bizness

Nosauks EDEN konkursa nacionālās atlases uzvarētāju

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) 7. novembrī rīko starptautisku konferenci tūrisma nozarē strādājošajiem, kuras mērķis ir veicināt kultūras tūrisma attīstību Latvijā un svinīgā gaisotnē nosaukt Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu jeb EDEN (European Destinations of Excellence) šā gada nacionālā konkursa uzvarētāju.

Šā gada konkursa tēma bija “Kultūras tūrisms 2017”. Atbilstoši tai izraudzīts arī starptautiskajā konferencē “Kā būt saistošam kultūras tūrisma galamērķim” izraudzīto jautājumu loks.

Sarīkojumā, kas norisināsies Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, ar vērtīgiem priekšlasījumiem uzstāsies augsta līmeņa starptautiski eksperti. Uzmanības centrā būs tādi tūrisma nozarei un EDEN projektam svarīgi jautājumi kā, piemēram, ilgtspējīga tūrisma galamērķa attīstība, kultūras tūrisms – viens no populārākajiem tūrisma veidiem, kultūras mantojuma sasaiste ar radošajām industrijām, sekmējot kultūras tūrisma attīstību, muzejs – kā neatņemams kultūras tūrisma elements un tā attīstība modernajā pasaulē u. c.

Īpaša uzmanība konferencē tiks pievērsta pašam EDEN projektam un EDEN sadarbības tīklam, kurā, prasmīgi un enerģiski strādājot, tūrisma galamērķis bauda ne tikai papildu publicitāti, bet arī iegūst plašas pieredzes apmaiņas un sadarbības iespējas ar EDEN tīkla locekļiem. Par EDEN projektu un ilgtspējīga tūrisma aktualitāti stāstīs EDEN sadarbības tīkla prezidents Havjers Lekjens.

Lektoru vidū būs arī radošo industriju un kultūras politikas stratēģijas eksperts, uzņēmuma “Creativity Lab Estonia & Latvia” dibinātājs un vadošais partneris  Ragnars Sīls, tūrisma nozares teorētiķis un praktiķis Aivars Rūkels un muzeju eksperts, “Motor Agency” partneris Ots Sarapū.

Par Latvijas materiālo kultūras pieminekļu mantojumu, bez kura nav iedomājama kultūras tūrisma attīstība mūsu valstī, pārskatu sniegs Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Kultūras mantojuma politikas daļas vadītāja Baiba Mūrniece.

Ar saviem pieredzes stāstiem konferencē dalīsies tūrisma un tūrismam tuvu nozaru speciālisti, aktualizējot jautājumus, kas saistās ar kultūras tūrisma izaicinājumiem un to pārvarēšanu: starptautiskus apbalvojumus saņēmušās dizaina studijas H2E radošā direktore Ingūna Elere, Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola, tūrisma aģentūras “Skaistie skati” vadītāja Maija Freiberga, Liepājas Karostas pārstāvis, vēsturnieks Juris Raķis un ceļojošā festivāla “Vadātājs” idejas autors Edgars Šubrovskis.

Konferences izskaņā svinīgi tiks nosaukts EDEN šā gada konkursa nacionālās atlases uzvarētājs un 4 tā sekotāji. Konkurss “Kultūras tūrisms 2017” tika izsludināts šā gada jūnijā un ieguva necerēti lielu atsaucību – vērtēšanas komisija saņēma vairāk nekā 20 pieteikumu. Uz konkursa 2. jeb nobeiguma kārtu tika izvirzīti 6 konkursa dalībnieki, ar kuriem vērtēšanas komisija iepazinās klātienē:

  • Cēsis – kur senatne satiekas ar nākotni
  • Tukums – pērle Kurzemes vainagā
  • Daugavpils pilsēta
  • Turaidas vēsturiskais centrs
  • Valmiermuižas alusdarītava
  • Hanzas pilsēta Limbaži

Konference notiks Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē, Palasta ielā 4. Šī vieta konferencei izraudzīta tādēļ, lai arī netieši uzsvērtu Latvijas kultūras mantojuma bagātību un tā sniegtās iespējas kultūras tūrisma attīstībā.

Informācijai

Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu jeb EDEN projektu nodibinājusi un kopš 2006. gada īsteno Eiropas Komisija (EK). Projekta pamatā ir centieni sekmēt ilgtspējīga tūrisma attīstību, pievērst uzmanību Eiropas tūrisma galamērķu vērtībām, to daudzveidībai un kopīgajām iezīmēm. Latvija EDAN konkursā piedalās kopš 2007. gada, apliecinot savu tūrisma potenciālu ikvienā izsludinātajā konkursa tēmā.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09358001sec.