| Bizness

Zemgales un Lietuvas pašvaldības mudinās tūristus ceļot abās valstīs

2018.gada 8.decembrī Jonišķos Sarkanajā sinagogā Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku novada pašvaldības Latvijā un Biržu, Pasvales, Pakrojas  un Jonišķu pašvaldības Lietuvā  parakstīja sadarbības līgumu par starptautiska tūrisma projekta “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” realizāciju 2018.gadā.

Sadarbības līguma mērķis ir veicināt tūrisma objektu, pasākumu un pakalpojumu attīstību sadarbības partneru teritorijās. Galvenie projekta uzdevumi -  rosināt iedzīvotājus ceļot un atklāt kaimiņu tūrisma objektus un pakalpojumus, veicināt uzņēmējdarbības un tūrisma attīstību, organizēt kopīgu projekta akciju.

Projekta rezultātā tiks izveidots kopīgs maršruts un brošūra “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” latviešu un lietuviešu valodā. Tajā būs iespēja iepazīt 40 objektus tai skaitā 8 pasākumus, kā arī naktsmītnes un ēdināšanas vietas Latvijā un Lietuvā.  Lai radītu lielāku interesi par šo maršrutu, tiks organizēta projekta akcija, kurā iekļauta 24 vieta - no katras iesaistītās pašvaldības  2 apskates objekti un 1 pasākums.

Projekta akcija sadarbības partneru teritorijās 2018.gadā norisināsies no 1.maija līdz 25.septembrim. Tās atklāšana paredzēta 1.maijā Pakrojā, bet noslēgums 13.oktobrī Bauskā. Akcijas balvās 8 velosipēdi un Dāvanu kartes no iesaistītajiem sponsoriem.

Ideja par sadarbības projektu radās Bauskā 2016.gada nogalē, kuru pašvaldības realizēja jau 2017.gada tūrisma sezonā. Pēc akcijas noslēguma, izvērtējot projekta rezultātus, darba grupa lēma projektu turpināt, iesaistot tajā Jonišķu pašvaldību Lietuvā.

Arī 2018.gadā projekts tiks realizēts par pašvaldības līdzekļiem. Kopējā projekta summa ir 8 000 eiro, katras pašvaldības līdzfinansējums 1 000 eiro.

 zemgale

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47637892sec.