| Bizness

Likteņdārzu atbalsta Latvijas prezidenti, populāri cilvēki un jubilāri

Likteņdārza atbalsta akcija “Sasildi Latviju” turpinās arī decembrī, un nākamā gada pavasarī draugu alejā ieliktajiem atbalstītāju bruģakmeņiem pievienosies šoruden ziedotie bruģakmeņi.
 
Patiess gods atbalstītāju vidū redzēt gan bijušos un esošos Latvijas Valsts prezidentus – Vairu Vīķi-Freibergu, Raimondu Vējoni, gan sabiedrībā zināmus jaunus un aktīvus cilvēkus – dziedātāju, bērnu un jauniešu radošās studijas vadītāju Lieni Šomasi, aktieri Gintu Andžānu un citus.

Likteņdārza atbalsta akcijā šogad aktīvi iesaistās ne tikai Latvijā dzīvojošie, bet arī tālu no dzimtenes mītošie tautieši. Viena no pēdējām nesavtīgajām un sirsnīgajām dāvanām Likteņdārzam ir ASV, Oregonas štatā, dzīvojošās latvietes Zintas Mekšs-Kūlītes ziedojums. Viņas aicinājums draugiem un radiem, svinot astoņdesmito dzimšanas dienu, bija pasniegt kopīgu dāvanu Latvijai un ziedot Likteņdārzam.
Likteņdārzu atbalsta ne viens vien pazīstams cilvēks. Piemēram, aktieris Gints Andžāns stāsta par savu dzimtu : “Mans vecaistēvs un viņa māsa arī tika izsūtīti uz Sibīriju. Jo es vairāk ar viņiem runāju un uzzinu, jo interesantāk. Es domāju – arī Likteņdārza sakarā – tas nav tikai akmentiņi ar vārdiem! Zem katra tā vārda, zem katra akmens ir tik daudz stāstu, dzīvju.”
Dziedātāja un bērnu, jauniešu radošās studijas vadītāja Liene Šomase : “Pirms gadiem es biju dzirdējusi, ka uz pussaliņas Koknesē ir vieta, kas ir liktenīga ar ļoti lielu nākotnes mājas sajūtu, vieta, kur var stādīt kociņus, nolikt savu akmentiņu. Tā ir vieta, kur tu vari aizbraukt, pastaigāties un kaut mazumiņu atstāt no sevis, atstāt daļu no sava latviskuma.”
Likteņdārza draugu alejā šobrīd reģistrēti 23 455 bruģakmeņi, kas ir piektā daļa no plānotajiem 113 000. Likteņdārza draugu alejas bruģakmeņiem pievienoti arī akmeņi ar visu Latvijas Valsts prezidentu un viņu dzīvesbiedru vārdiem.
 
Aicinām veltīt bruģakmeni kā dāvanu svētkos saviem mīļajiem - ģimenei un draugiem. To var izdarīt portālā www.draugiem.lv/liktendarzs/liktendarzs, www.liktendarzs.lv , kā arī veicot pārskaitījumu uz “Kokneses fonda” norēķinu kontu (viens bruģakmens - 15 eiro).

Par Likteņdārzu. Likteņdārzs ir unikāls  vides objekts, kas top par ziedojumiem un iecerēts kā tautas dāvana Latvijai simtgadē. Tajā apvienojas izcila vides arhitektūra ar Kokneses pussalas dabas krāšņumu. Likteņdārzs ir vieta, kur pulcēties, gan atceroties pagātni, gan svinot šodienu, gan domājot par rītdienu. Likteņdārza idejas īstenošanu kopš 2005. gada vada bezpeļņas organizācija „Kokneses fonds”, ko dibinājuši 14 Latvijā un ārpus tās robežām dzīvojoši ievērojami cilvēki un Kokneses pašvaldība.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.8131721sec.