| Bizness

Aicina iesaistīties Burtnieka ezera muzeja izveidē

Burtnieku novada pašvaldība uzsākusi veidot Burtnieka ezera muzeju, kurš atradīsies Burtniekos, Jaunatnes ielā 15. Iecerēts, ka muzejā ikviens interesents varēs uzzināt par makšķerēšanas, zvejošanas, burāšanas tradīcijām, ezerā dzīvojošajām zivīm, ezera ekosistēmu, kā arī par Burtnieka apkārtnē esošajām akmens laikmeta dzīvesvietām un to izpētes vēsturi.

Burtnieku novada pašvaldība aicina ikvienu iesniegt materiālus, kas varētu būt interesanti muzeja apmeklētājiem, piemēram, makšķerēšanas un zvejniecības piederumus, fotogrāfijas, makšķernieku stāstus  un citas vēsturiskas liecības par ezera apsaimniekošanu, dabas bagātībām, saimniecisko darbību ezera krastos. Materiālus var iesniegt līdz 3. jūlijam Burtnieku pagasta bibliotēkā, tālr. 25770008.

Pirmie eksponāti muzejam jau saņemti! Zvejnieku saimniecība "VĒTRAS" nodeva muzejam zivju izbāzeņus no rekordlielām līdakām un zandartiem, kuri reiz noķerti Burtniekā. Iespējams, arī citiem zvejniekiem un makšķerniekiem mājās glabājas līdzīgas lietas, kuras būtu interesanti parādīt muzeja apmeklētājiem. Novērtēsim ikvienu iniciatīvu!

Burtnieka ezera muzeja izveides mērķis ir saglabāt un parādīt sabiedrībai liecības un materiālus par Burtnieka ezera vēsturi, ekoloģiju, floru un faunu, kā arī mūsdienīgā veidā iepazīstināt ar ezera ekosistēmas darbību, ezera izmantošanas iespējām, kā arī sniegt izglītojošas ekskursijas bērniem un jauniešiem, piedāvājot interaktīvā veidā iepazīties ar dažādiem vides jautājumiem, cilvēka un saimnieciskās darbības ietekmi uz ezera ekoloģisko stāvokli.

Burtnieku novada pašvaldība muzeja telpā ir veikusi remontdarbus, bet finansējums aprīkojuma iegādei piesaistīts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros. Projektā “Burtnieka ezera dzīvā muzeja izveide” plānots iegādāties eksponātu piekares sistēmas, apgaismojuma sistēmu, interaktīvo stendu u.c. aprīkojumu.  Projekta kopējās izmaksas ir 12 789,80 EUR, no kurām atbalsta intensitāte ir 90% apmērā ar Burtnieku novada pašvaldības līdzfinansējumu.

Burtnieku novada pašvaldība jau iepriekš izsaka pateicību visiem, kuri atbalstīs Burtnieka ezera muzeja izveidi!


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11268401sec.