| Bizness

Svinīgi atklāts labiekārtotais Rembates parks

28.jūlijā, Lielvārdes novada svētku ietvaros, tika atklāts atjaunotais Rembates parks, kura labiekārtošana noslēdzās šī gada jūnijā.


"Rembates parks kā muižas parks ir sākts veidot ap 1858.gadu. No tā laika ir saglabājušās dažas velves, dīķis, improvizēta saliņa, uz kuras notiek dažādi pasākumi. Protams, jebkurai lietai, arī parkam,  jābūt turpinājumam – tas ir jākopj, jāattīsta un jāpilnveido. Prieks, ka novada svētkos mēs varam dāvināt Lielvārdei skaistu, sakoptu vietu ar izveidotiem gājēju celiņiem 1200 metru garumā, ar jauniem stādījumiem, soliņiem, atpūtas vietām, jaunu bērnu rotaļlaukumu, kuru jau pirms tā oficiālās atvēršanas bērni ir iemīļojuši. Turpmāk Rembates parks varētu būt jauka ģimeņu atpūtas un pastaigu vieta, kur baudīt skaisto Lielvārdes dabu," atjaunotā parka atklāšanā sacīja Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele.


S.Ločmele norādīja, ka projekta īstenošana nebūtu iespējama bez Publisko un privāto partnerattiecību biedrības "Zied zeme" atbalsta.


Rembates parka labiekārtošanu Lielvārdes novada pašvaldība mērķtiecīgi īstenoja vairākus gadus.


Aizsargājamā dendroloģiskā stādījuma - Rembates parka teritorijas labiekārtošana tika īstenota divās kārtās. 2017.gadā projekta I kārtas ietvaros veikti labiekārtošanas darbi parka centrālajā daļā - ierīkoti Versaļas seguma un bruģēti gājēju celiņi, izvietoti atpūtas soliņi un atkritumu urnas, izbūvētas platformas vides dizaina objektiem - Goda krēsliem ievērojamiem novadniekiem.


Projekta II kārtas laikā labiekārtota Rembates parka daļa ap Spīdalas saliņu – veikta gājēju celiņu izbūve,  estrādes kāpņu remonts, izbūvētas platformas vides dizaina objektiem. Parka labiekārtojums papildināts ar dabīgiem parkiem un ainavām paredzētām rotaļu iekārtām - koka rotaļu iekārtām, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem. Rotaļu laukumam izvēlēts kvalitatīvs gumijas plātņu segums, ar Lielvārdes novadam raksturīgo krāsu un elementu izmantojumu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.347404sec.