| Bizness

Aizvadīta Ventspils tūrisma jomā strādājošo uzņēmēju tikšanās

Trešdien, 26. septembrī Piejūras kempingā, Ventspils tūrisma informācijas centrs (Ventspils TIC) aizvadīja tikšanos ar pilsētas tūrisma jomā strādājošo uzņēmēju vadītājiem un pārstāvjiem. Ēdināšanas un naktsmītņu uzņēmēji atskatījās un izvērtēja paveikto darbu aktīvākajā gada sezonā – vasarā. Lai veicinātu uzņēmējdarbību arī rudens un ziemas sezonā, tika piedāvāta iespēja iepazīties ar rudens kultūras pasākumu programmu, un izvērtēt, kā pilsētā notiekošie pasākumi var palīdzēt piesaistīt jaunus klientus.


Vērtējot vasaras tūrisma sezonu kopumā, uzņēmēju secinājumi līdzvērtīgi dalījās - 33% uzņēmēju uzskatīja, ka šis gads bijis līdzvērtīgs pagājušajam, un tik pat – 33% tomēr norādīja, ka 2017. gads tūrisma jomā bijis labāks nekā 2018. gads, kaut arī vasaras karstais laiks ļāva to izbaudīt no maija līdz pat septembrim, atpūtnieki savu laiku plānojuši vadoties pēc atvaļinājuma grafika, kas vairumam sākas pēc Jāņiem. Aptaujājot, vai 2018. gada vasaras sezonā Ventspils pilsētā rīkotie pasākumi un svētki palīdzēja palielināt uzņēmuma apmeklētību, 56% uzņēmēju atzina, ka pasākumu laikā bijuši daudz lielāka apmeklētāju plūsma, kas pamatoti norāda arī uz tūrisma pienesumu pilsētai. 67 % aptaujāto atzina, svētku un pasākumu laikā  strādā kā ierasts, speciāli apmeklētājus nepiesaistot ar īpašiem akciju, atlaižu piedāvājumiem.


Paplašinot vietējās uzņēmējdarbības redzeslauku arī rudens un ziemas sezonā, Kurzemes filharmonijas sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga iepazīstināja ar kultūras pasākumu programmu. Piedāvājot uzņēmējiem sadarbību ar Teātra namu “Jūras vārti”, A. Lācberga izteica cerību, ka turpmāk māksliniekiem, kas uzstājas pie mums Ventspilī, būs iespēja piedāvāt īpaši pielāgotus gan nakšņošanas, gan ēdināšanas pakalpojumus, atgādinot uzņēmējiem, ka pasaules klases grupu un mākslinieku uzstāšanās, aicina uz Ventspili lielas apmeklētāju plūsmas arī no Rīgas un citām pilsētām.


Tikšanās laikā ar savu pakalpojumu klāstu un informāciju par Ventspils jaunāko tūrisma produktu - Tūristu vilcieniņu, dalījās Ģirts Purviņš, optimistiski atdzīstot šo sezonu par gana izdevušos. Ģirts priecājas, ka, kopš vilcieniņa izgatavošanas brīža, nekad par apmeklētāju trūkumu nav bijis jāsūdzas, pie tam lepojas, ka jau tūkstošiem tūristu Ventspili iepazinuši tieši braucot ar vilcieniņu.


Nākamajā tikšanās reizē, uzņēmējus plānots iepazīstināt ar diviem jauniem uzņēmējiem un dažādiem mārketinga palīginstrumentiem, kas palīdzētu ērtāk, ātrāk un produktīvāk piesaistīt klientus, atvieglojot reklāmas izveidi un publicēšanas iespējas.

Ventspils TIC vienmēr ir atvērts sadarbības iespējām, aicinot uzņēmējus būt pretimnākošiem un apmeklēt centra rīkotos tikšanās pasākumus un piedalīties konkursos. Lai palielinātu uzņēmuma atpazīstamību, tūrisma jomā strādājošie uzņēmumi tiek aicināti sniegt plašu un izsmeļošu informāciju par uzņēmuma pakalpojumiem, sniedzot iespēju ar to dalīties gan visitventspils.com mājas lapā, gan sociālajos tīklos.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12609291sec.