| Bizness

Norisinās apvienotais «Baltijas Jūras un Latvijas Tūrisma forums 2018»

Rīgā 2018. gada 14. un 15. novembrī, Kultūras pilī Ziemeļblāzma pirmo reizi norisinās Apvienotais 11. Baltijas Jūras un Latvijas Tūrisma forums, kas divu dienu laikā pulcē ap 450 viesus, nozares profesionāļus no visām baltijas jūras reģiona valstīm. Foruma vieslektori aicina domāt gan par tuvākās nākotnes pārmaiņām tūrisma nozarē, gan par digitālo tehnoloģiju un inovāciju ietekmi uz tūrisma mārketinga stratēģijām.

Tūrisma foruma programma, prezentācijas un diskusijas vērš uzmanību uz aizraujošām, sarežģītām un pat pretrunīgām pārmaiņām tūrisma praksē un politikā, motivējot tām sagatavoties, lai ceļošana kļūtu arī viedāka un atbildīgāka pret apkārtējo vidi.

Viens no foruma īpašajiem viesiem ir Mariuss Smits (Marius Smit), kurš atzīts par pasaulē pirmo "plastmasas zvejnieku". Ar šķietami vienkāršu ideju – atbrīvot Amsterdamas kanālus no tajos samestajām plastmasas pudelēm – Mariusam ir izdevies radīt iedvesmojošu radošuma piemēru. No kanālā savāktajām pudelēm tiek veidotas laivas, kas nodrošina ekskursijas pa Amsterdamas kanāliem, vienlaikus dodot iespēju pasažieriem iesaistīties kanālu attīrīšanā. Smits savā uzrunā dalīsies savā pieredzē par pasaules mērogā unikālu un ilgtspējīgu tūrisma produktu.

Tāpat starp foruma vieslektoriem ir Kašjaps Batačarja (Kashyap Bhattacharya), kurš jau tālajā 2009.gadā dibināja ceļojumu blogu Budgettraveller.org, kas guvis atzinību tādos medijos kā The Guardian, Vanity Fair un The New York Times. Šogad Batačarja publicējis savu pirmo grāmatu par luksusa hosteļiem. Pateicoties savai pieredzei, Batačarja kļuvis par ekspertu satura mārketingā un foruma dalībniekiem atklās, kā izmantot digitālos rīkus sava zīmola vai produkta popularitātes veicināšanai.

Pieredzē dalīsies arī citu valstu tūrisma eksperti, kā arī pašmāju speciālisti: sociālantropologs un pilsētplānotājs Viesturs Celmiņš, dizaina studijas H2E pārstāve Dagnija Balode, konferences TechChill līdzdibinātāja Marija Ručevska un Tele2 produktu direktors Didzis Solims.

Baltijas jūras reģiona un Latvijas Tūrisma foruma norises laiks izvēlēts saistībā ar Latvijas Simtgades svinībām, to organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ciešā sadarbībā ar organizācijām, kas regulāri koordinē Baltijas jūras tūrisma forumus: Meklenburgas–Priekšpomerānijas reģiona tūrisma padomi Vācijā, Eiropas Savienības tūrisma stratēģijas politikas izstrādātājiem Baltijas jūras reģionam un Baltijas jūras tūrisma centru.

Papildus statistika par tūrismu Latvijā atrodama šeit.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13370991sec.