| Bizness

Ēno Tallink kuģa Kapteini un iepazīst profesiju daudzveidību uzņēmumā

Uzņēmums AS Tallink Latvija 13. februārī jau sesto gadu pēc kārtas piedalās pasaulē atzītajā Junior Achievement karjeras izglītības programmā Ēnu diena, piedāvājot 11 skolēniem no Rīgas, Jūrmalas, Ogres, Rēzeknes un Baltinavas labāk iepazīt viņu interesējošās profesijas darba ikdienu, pienākumus un specifiku uz kuģiem Isabelle un Romantika, kā arī darbu Tallink birojā. Šogad "ēna" ir arī kuģa Isabelle Kapteinim. Seši jaunieši iepazīst Kruīza vadītāja un Kruīza vadītāja asistenta darba pienākumus, un četras "ēnas" ir Tallink ceļojumu konsultantiem.

Tradicionāli uzņēmumā Tallink ierodas arī tie skolēni, kas Ēnu dienā iepazīst darbu Latvijas Jūras administrācijā.

Vairākiem skolēniem Ēnu diena sākās jau 12. februārī, jo viņi ar kuģi Isabelle devās kruīzā uz Stokholmu, lai mācītos, kā uz Tallink kuģa strādā tā Kapteinis, Kruīza vadītājs un viņa asistenti. Tā ir unikāla izdevība pašiem pārliecināties, kā norit dinamisks un izaicinājumiem bagāts darbs uz kuģa Baltijas jūrā. “Nešaubos, ka šī Jums būs vērtīga pieredze un darbs ritēs efektīvi, jo būsiet mūsu galvenie asistenti”, uzrunājot ēnotājus, sacīja kuģa Isabelle Kapteinis Indrek Lepp. Viņš atzina, ka ir prieks sastrādāties ar motivētu jaunieti, kuram interesē kuģniecības nozare. Indrek Lepp izteica pārliecību par veiksmīgu sadarbību un atzina, ka viņa “ēnai” būs iespēja gūt plašu ieskatu par darbu uz komandtiltiņa ceļojuma laikā.

"Tallink ir labs piemērs, kā jaunietis var kāpt pa karjeras kāpnēm un kļūt par Kruīza vadītāju vai viņa asistentu, ņemot vērā šeit gūto pieredzi Ēnu dienā. Uzskatu, ka visa pamatā ir attieksme, jo tā ir panākumu atslēga. Ēnu dienā, dodoties kruīzā, gribam, lai jaunieši ne tikai vēro notiekošo uz kuģa, bet arī aktīvi iesaistās procesos un mācās, tāpēc uzticam viņiem noteiktus pienākumus. Skatāmies, lai tas nebūtu tikai jauks piedzīvojums, bet arī lietderīgi pavadīts laiks," norāda Tallink Vecākais kruīza vadītājs Andris Engers.

Uzņēmums ir gandarīts, ka pēdējo gadu laikā divi jaunie speciālisti mūsu lielajai komandai ir pievienojušies, ņemot vērā šeit pieredzēto tieši Ēnu dienā. Arta Mozule darbu Tallink sāka auklītes amatā uz kuģiem vasaras periodā. Šobrīd Arta jau ir Kruīza vadītāja. Savukārt Krists Neilands darbu Tallink uzsāka jau 12. klases pēdējos mēnešos, sākotnēji esot bērnu programmu vadītājs vasaras sezonā. Pašreiz viņš veic Kruīza vadītāja asistenta pienākumus, apliecinot karjeras veidošanas plašās iespējas uzņēmumā Tallink arī jauniešiem.

Abi ir apmierināti ar savu izvēli un darbu Tallink. "Biju aktīvs uzņēmuma klients un bieži ceļoju uz Stokholmu. Tomēr tā var ieraudzīt tikai daļu no Kruīza vadītāja darba. Uzreiz sapratu, ka darbs ir saistošs, nav viegls un to, ka man vēl daudz jāstrādā," atzīst K. Neilands.

Šobrīd, kad jaunietis jau kļuvis par Kruīza vadītāja asistentu un ir atbildīgs par izklaides programmu bērniem un citiem pienākumiem, viņš norāda: "Darbs nav vienāds, katra diena ir citāda. Lielākais izaicinājums ir pārsteigt ceļotāju katru reizi un nezaudēt īpašo dzirksti darbā. Vislielākais gandarījums ir redzēt klientu pozitīvās emocijas un zināt, ka esmu darījis visu pēc labākās sirdsapziņas, lai kruīzs izdotos gan viņiem, gan man. Ēnu dienu uzskatu, kā unikālu iespēju paplašināt savu redzesloku, un ieteiktu visiem jauniešiem to arī izmantot."

"Sākums uzņēmumā Tallink man bija darbs vasarā ar bērniem – tad pamazām augšup pa karjeras kāpnēm. Gadu no gada man arvien vairāk bija skaidrs, ka esmu atradusi savu vietu, kurā vēlos strādāt un attīstīties. Mans svarīgākais pienākums ir rūpēties par aizraujošu un interesantu kruīza izklaides programmu pasažieriem, kā arī par māksliniekiem, kas uzstājas un dzīvo uz kuģa. Strādāju ar profesionālu izklaides jomas komandu, un kopā mēs cenšamies sniegt vislabāko ceļojuma pieredzi mūsu viesiem. Lielākais izaicinājums ir likt justies īpašam un pamanītam katram pasažierim. Man ir svarīgi, lai cilvēki labi pavada laiku un izbauda 40 Laimīgās kruīza Stundas. Ēnu diena ir ļoti noderīga iespēja, kas jauniešiem var palīdzēt izvēlēties nākotnes profesiju, kā arī labāk iepazīt darba tirgu. Manuprāt, Ēnu dienas nozīme ar katru gadu paliek arvien vērtīgāka, tāpēc ļoti svarīgi ir labi tai sagatavoties," atklāj Kruīza vadītāja A. Mozule.



Ēnu diena

Ēnu diena ir pasaulē atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.


Tallink Grupp

AS Tallink Grupp, kas šogad atzīmē 30. jubileju, no kuriem 13 gadus Tallink darbojas arī Latvijā, ir vadošā kuģniecības kompānija pasažieru, transportlīdzekļu un kravas pārvadājumu jomā Baltijas jūras Ziemeļu reģionā. Kompānijas īpašumā ir 14 kuģi, kas kursē ar Tallink un Silja Line zīmolu 7 dažādos maršrutos. AS Tallink Grupp pārvalda 4 viesnīcas – 3 Tallinā un 1 Rīgā. AS Tallink Grupp nodrošina darba vietas vairāk nekā 7 400 darbiniekiem sešās valstīs. 2018. gadā ar kompānijas kuģiem ceļoja gandrīz 9.8 miljoni pasažieri. AS Tallink Grupp kopš 2005. gada ir kotēta Tallinas biržā, kā arī Helsinku biržā kopš 2018. gada. Savukārt uzņēmums AS Tallink Latvija šogad svin 13. gadadienu. 2006. gada aprīlī tika atklāta pasažieru prāmja līnija Rīga – Stokholma. Tajā šobrīd katru dienu kursē kuģi Isabelle un Romantika, nodrošinot pasažieru, pasažieru transportlīdzekļu un kravas pārvadājumu satiksmi starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām. Uzņēmumā strādā 700 darbinieki.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30949593sec.