| Bizness

Izsludina projektu pieteikumu pieņemšanu Zemgales Kultūras programmā – 2019

Zemgales Plānošanas reģions (ZPR) izsludina Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Atbalsts kultūras programmām reģionos” Latvijas Valsts mežu finansētās Zemgales Kultūras programmas – 2019 projektu konkursu.

    Programmas mērķis ir veicināt Zemgales reģionam raksturīgo kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu, attīstību un pieejamību plašai sabiedrībai, sniedzot ieguldījumu Latvijas kultūrvides līdzsvarotā un kvalitatīvā attīstībā. Minētā mērķa sasniegšanai finansiāli tiks atbalstīti reģionālas un vietējas nozīmes kultūras projekti, kas īstenoti Zemgales plānošanas reģionā.

 Konkursā atbalstu varēs saņemt projekti, kuros ietvertas vietējo kopienu iniciatīvas un sabiedrības līdzdalība dažādu kultūras pasākumu organizēšanā un norisē, izpaužas Zemgales un Sēlijas tradicionālo kultūras un kultūras mantojuma vērtību saglabāšana, pārmantojamība un popularizēšana, tiek veicināta kultūras un radošo industriju attīstība reģionā, apvienojot tradicionālās prasmes, to laikmetīgās izpausmes un mūsdienīgu tehnoloģiju izmantošanas iespējas, tiek veicināta profesionālās mākslas pieejamība reģionā, īpaši no lielajiem attīstības centriem attālākās vietās. Turklāt atbalsts būs pieejams vien tādiem projektiem, kuri sagatavoti atbilstīgi Zemgales Kultūras programmas – 2019 Nolikumam, mērķim un prioritātēm un kurus plānots īstenot laikā no 2019. gada 1.maija līdz 2019. gada 15. decembrim. Šogad Valsts Kultūrkapitāla fonda Padomes piešķīrums Zemgales Kultūras programmas projektiem ir 76 000 eiro.

Jaunā konkursa projektu pieteikumi, kas noformēti atbilstīgi Nolikuma prasībām, vienā eksemplārā, personīgi, pa pastu, vai elektroniski, parakstot ar drošu elektronisko parakstu, iesniedzami ZPR Jelgavas vai Jēkabpils birojā līdz 2019. gada 29. martam pulksten 16. Turklāt šogad jāielāgo arī tas, ka projekta pieteikums konkursam jānosūta arī elektroniski PDF formātā, kas ir identisks iesniegtajam pieteikumam papīra formātā. Par projektu pieteikuma sagatavošanu plānoti divi informatīvi semināri, kas 12.martā pulksten 11 notiks Jēkabpilī, Krustpils novada domes konferenču zālē, Rīgas ielā 150a, bet 15. martā pulksten 11 - Jelgavā, ZPR birojā, Katoļu ielā 2b.

Līdztekus tam interesentiem iespējams saņemt individuālas konsultācijas pie programmas ieviešanas koordinatores Sanitas Larionovas ZPR birojā Jelgavā, Katoļu ielā 2b, vai pa tālruni 63025828, vai e-pastā: [email protected]. Zemgales Kultūras programmas – 2019 Nolikumu un projekta pieteikuma veidlapu var atrast ZPR interneta vietnes www.zemgale.lv sadaļā Aktualitātes.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14012194sec.