| TN.LV

Laura Romeraite Kuklieriene: Kā ēdiens var ietekmēt tavu garastāvokli

Drūmi laikapstākļi, saules trūkums un ilgas pēc vasaras var likt mums justies nomāktiem. Garastāvoklis ietekmē mūsu darba spējas, to, kā mēs mijiedarbojamies ar apkārtējiem un arī mūsu ēšanas paradumus. Plaši zināms, ka tas, kāds mums ir garastāvoklis, var veicināt pārēšanos vai nomākt apetīti pilnībā. Bet var notikt gluži pretējais – ēdiens var uzlabot tavu pašsajūtu. Dietoloģe un “Herbalife” eksperte Laura Romeraite Kuklieriene skaidro, kā ēdiens ietekmē mūsu noskaņojumu un kur meklēt tās uzturvielas, kas palīdzēs būt labā garastāvoklī dienu pēc dienas.
Ēdiens, ko apēdam, ietekmē vielmaiņu, hormonus un neirotransmiterus. Tie, savukārt, ietekmē mūsu emocijas, koncentrēšanās spējas un enerģijas līmeni. Olbaltumvielas, ogļhidrāti un vitamīni, kas atrodami ēdienā, nodrošina, lai vielmaiņa, hormoni un neirotransmiteri būtu līdzsvarā. Uzzini, kuri produkti mums var palīdzēt justies labāk!
Tava šķīvja saturs labākam garastāvoklim
Ēdiens, kas satur dažādus vitamīnus, minerālvielas un taukskābes, ir ne tikai ļoti veselīgs, bet var palīdzēt mums būt priecīgākiem.  Produkti, kas satur daudz B un D vitamīnu, omega-3 taukskābes, kalciju, hromu un folijskābi, palīdzēs būt labā garastāvoklī. Lai uzņemtu kārtīgu devu B vitamīna, ēdienkartē iekļauj olas, riekstus un pākšaugus. Zivis, linsēklas un dažādas eļļas būs omega-3 taukskābju avoti, kamēr noderīgais hroms, kas palīdz uzturēt stabilu garastāvokli, ir atrodams sīpolos, tomātos un romiešu salātos. Hromam ir būtiska loma serotīna un norepinefrīna līmeņa paaugstināšanā smadzenēs, kas savukārt palīdz regulēt emocijas un garastāvokli.
Olbaltumvielas palīdz stabilizēt glikozes līmeni asinīs, tās arī aizsargā no straujām garastāvokļa maiņām, vieglas aizkaitināmības un kāres pēc ēdiena, kas var rasties, krītoties cukura līmenim asinīs. Olbaltumvielas ir būtisks elements katrā cilvēka ķermeņa šūnā. Ķermenis tās izmanto, lai veidotu un atjaunotu audus, izstrādātu enzīmus un hormonus. Turklāt olbaltumvielām bagāta ēdiena uzņemšana ikdienā nodrošinās labu vispārējo veselību! “Herbalife” Formula 1 olbaltumvielu kokteilis ir gudra izvēle, lai uzsāktu dienu labākā garastāvoklī – nodrošinot organismu ar nepieciešamo olbaltumvielu, minerālvielu un vitamīnu devu. Glāze kokteiļa satur vairāk nekā 20 dažādu vitamīnu un minerālvielu, kā arī 18g olblatumvielu. Bet tad, kad diena kļūst straujāka/intensīvāka, izvēlies grauzdētos “Herbalife” sojas riekstus – tie ir domāti brīžiem, kad rodas vēlme pēc vieglām uzkodām. Atceries, ka pārāk liels cukura vai kofeīna patēriņš var pasliktināt tavu garastāvokli, tāpēc izvēlies uzkodas pārdomāti – ne tikai remdē kāri pēc ēdiena, bet arī iegūsti labumu savam ķermenim.   
Dzer ūdeni, lai spētu koncentrēties un būtu labā garastāvoklī
Nav noslēpums, ka ūdens ir vitāli svarīgs, lai cilvēka ķermenis spētu normāli darboties. Vēl jo vairāk – cilvēka smadzenes sastāv aptuveni no 85% ūdens. Kad cilvēks ūdeni nav uzņēmis pietiekamā daudzumā, tā trūkums var izpausties kā galvassāpes, koncentrēšanās spēju zudums, kā arī var pasliktināties īstermiņa atmiņa. Tas notiek tādēļ, ka dehidrācija smadzenēs izraisa enerģijas ražošanas apmēra samazināšanos. Pat neliela dehidrācija var ietekmēt garastāvokli, enerģijas līmeni un spēju domāt skaidri. Nākamreiz, kad jūties noguris, izdzer glāzi ūdens, pirms sniedzies pēc pretsāpju tabletes.
Ēdiens, kas nomāc garastāvokli
Ēdiens garastāvokli var uzlabot, un ēdiens to var nomākt. Būtiski, lai ikdienā mēs uzņemtu sabalansētu pārtiku, jo pārmērīgi uzņemot vienu vai citu vielu, var tikt ietekmēts gan garastāvoklis, gan vispārējā pašsajūta. Šeit ir trīs vielas, kas var veicināt slikta garastāvokļa rašanos – cukurs var radīt cukura līmeņa svārstības asinīs, kas savukārt var veicināt garastāvokļa izmaiņas. Glutēns, ko iespējams atrast graudaugos, piemēram, kviešos, rudzos un miežos, var negatīvi ietekmēt garastāvokli un smadzeņu veselību.  Saraksts ar iespējamajiem garastāvokli ietekmējošajiem pārstrādātajiem ēdieniem ir garš. Bez cukura un glutēna, tie var būt produkti, kas satur transtaukus, mākslīgās krāsvielas, mākslīgos saldinātājus un sintētiskās piedevas, kas var tikt saistītas ar aizkaitināmību un sliktu garastāvokli.  

Sabalansēta diēta, kas nodrošina ķermeni ar visām nepieciešamajām uzturvielām, palīdzēs ikvienam justies labi, būt enerģijas pilnam un pavadīt katru dienu cik produktīvi vien iespējams. Izvēlies ēdienu gudri – lai apmierināts būtu gan ķermenis, gan prāts.

Par „Herbalife”
“Herbalife” ir globāla uztura kompānija, kas ar lielisku produktu palīdzību maina cilvēku dzīvi jau kopš 1980. gada. Mūsu uztura, svara kontroles, enerģijas, sporta un personīgās higiēnas produkti ir ekskluzīvi pieejami tikai pie uzticīgajiem neatkarīgajiem “Herbalife” partneriem vairāk nekā 90 valstīs visā pasaulē. Mēs esam apņēmušies cīnīties ar tādām pasaulē izplatītām problēmām kā uzturvielām nabadzīgu uzturu, svara pieaugumu, piedāvājot augstas kvalitātes produktus un individuālās “Herbalife” biedru konsultācijas ikdienā, kas iedvesmo mūsu klientus pievērsties veselīgam un aktīvam dzīvesveidam.


COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05629086sec.