| TN.LV

ALTA: gidu sertifikācija ir nepieciešama [2]

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs saņēmis Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) vēstuli par nepieciešamību saglabāt un pilnveidot Rīgas domes izstrādātos saistošos noteikumus, kas paredz pilsētas tūrisma gidu sertifikāciju.

Ņemot vērā aizvadītajās dienās izskanējušo informāciju par izstrādāto noteikumu atbilstību gidu profesijai, ALTA, kas apvieno lielākos tūrisma aģentus un operatorus, kuri, savukārt, ir viens no nozīmīgākajiem gidu darba devējiem, paudusi savu viedokli par radušos situāciju.

“Mūsu biedri ir nozīmīgākie darba devēji gidiem un nodarbina gadu gaitā pārbaudītus, arī pašu sagatavotus un uzticamus gidus. Mēs uzskatām, ka gidu sertifikācija Rīgā ir ļāvusi apkopot gidu pakalpojumu sniedzējus un saprast situāciju un problēmas kopumā gan no Rīgas domes, gan no nozares puses. Uzskatām, ka sertifikācija ir jāsaglabā, reizē to pilnveidojot. Tūrisma aģentūru klienti vēlas iegūt mūsdienīgu un aktuālu informāciju, tādēļ nozare atbalsta prasību gidiem regulāri paaugstināt zināšanu līmeni, tai skaitā būt informētiem par valsts likumdošanas un tautsaimniecības aktuālajiem jautājumiem, kā arī norisēm galvaspilsētā visplašākajā nozīmē,” skaidro Latvijas tūrisma aģentūru un tūroperatoru asociācijas ALTA izpilddirektore Astrīda Trupovniece.

Tāpat ALTA norādījusi uz vairākiem problēmjautājumiem, kas darījuši bažīgus gidu profesijas pārstāvjus. Tie tiks apspriesti apaļā galda diskusijā ar nozares pārstāvjiem, ko šonedēļ rīkos Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB), kas ir gidus sertificējošā iestāde.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar  Rīgas Tūrisma Attīstības biroju un citiem tūrisma nozares pārstāvjiem ir izstrādājuši saistošos noteikumus par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu, kas paredz veikt tūristu gidu sertifikāciju Rīgā.

COMMENTS

(name)

1 Vienkārši gids 03/01/2017 13:08 Ikviens gids, ja grib palikt šajā tirgū, ir spiests sevi pilnveidot arī bez kursiem (vēl jo vairāk "vājiem"). Tas, ka ALTA runā visas nozares vārdā ir neētiski. Ja ALTA vēlas, tā var izveidot savu gidu sertificēšanas sistēmu. Savukārt tas, ka viena pašvaldība var radīt tik daudz problēmu ap vienkāršu jautājumu, ir signāls tam, ka domē vai tās struktūrvienībās kaut kas jāmaina.

2 Andris 03/01/2017 10:16 Esošā "gidu sertificēšana" ir likvidējama pašā saknē. Tas ir blatņiku bizness, un Rīga gadu no gada zaudējusi daudzus izcilus gidus. Tagad ir situācija, ka daudzi eksperti un profesionāļi, kam ir gan augstākā izglītība, gan 10 un vairāk gadu pieredze grupu vadīšanā, Vecrīgā nevar strādāt, jo viņš lūk netaisās apmeklēt dažu šaraškinu kantoru bezsakarīgos kursus un grupas priekšā plivināties ar Rīgas karogu, tā vietā lai reāli vadītu īstu un kvalitatīvu ekskursiju. Rīgā maz palikuši labi gidi esošās "sertificēšanas"sistēmas dēļ.


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74752092sec.