| TN.LV

Komiķis Edgars Bāliņš: Mums aug superpaaudze

Latvija ir gan iespēju zeme, gan vieta izaicinājumiem - lai kaut ko sasniegtu, ir jābūt gatavam ieguldīt lielu darbu un apgūt nepieciešamās prasmes un zināšanas. Pie mums, Latvijā, ir tā – kurš kaut ko dara, tam arī sanāk! Tomēr ir jāpaiet zināmam laikam, lai nonāktu tur, kur vēlies būt. Neviens nav guvis panākumus bez piepūles, uzskata Edgars Bāliņš.

Pēdējā laikā arvien biežāk publiskajā telpā izskan viedokļi par milleniāļu jeb Y paaudzes jauniešiem, kuri dzimuši laikā no 1982. līdz 2000. gadam un viņu iekļaušanos darba tirgū. Milleniāļi ir paaudze, kuras uzskati, vērtības un pieeja darbam dažkārt spēcīgi atšķiras no iepriekšējo paaudžu cilvēkiem. Y paaudzes tehnoloģiju un interneta lietošanas paradumi ietekmē viņu domāšanas, izturēšanās un darba veidu.

„Manuprāt, mums aug jauna – superpaaudze, kuru vidū ir gan talantīgi, gan oriģināli domājuši jaunieši, un viņiem nebūs grūtību iekļauties darba tirgū vai sastrādāties ar citu paaudžu cilvēkiem. Mēs dzīvojam laikā, kad Youtube un Google var uzzināt daudz vairāk nekā skolas solā, un viņiem pašlaik ir visas iespējas attīstīties,” uzskata Edgars Bāliņš.

Bāliņš uzver pieredzes un pacietības nepieciešamību ikvienā jomā: „Latvietis nereti vēlas Londonas algu, strādājot tepat uz vietas. Esmu novērojis, ka īpaši jauniem cilvēkiem nav izpratnes, kādēļ Latvijā nemaksā Briseles algas. Viņi nav piedzīvojuši Padomju laikus un nespēj salīdzināt tos ar mūsdienu situāciju. Tomēr dažkārt ir jāsaprot, ka, lai saņemtu četru ciparu skaitļa algu, sākumā jāpastrādā pie veikala letes par trīs simtiem,” stāsta Edgars Bāliņš. Viņš uzskata, ka ir jauniešiem ir jāiziet prakse, kur var iegūt vērtīgus kontaktus un jāiegūst pieredze ar vienkāršu darbu, lai virzītos tālāk.

2018. gada 24. jūlijā Biznesa augstskolā Turība notiks vieslekcija „Kad nereālais kļūst reāls”, kurā Edgars Bāliņš stāstīs par reālo situāciju pasākumu jomā Latvijā, kā arī dalīsies pieredzē, kā darīt to, kas patīk un kā viņam tas ir izdevies. Vieslekcijas apmeklējums ir bez maksas. Aicināts ikviens interesents, aizpildot pieteikuma anketu.


Edgars Bāliņš  ir ziņu portāla DELFI sociālo tīklu satura redaktors, raidījumu un pasākumu vadītājs, komiķis.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.35753107sec.