| Pētījumi & Statistika

Līgo svētku laikā vairākums iedzīvotāju cep šašliku vai kurina ugunskuru

Latvijas iedzīvotājiem Līgo svētku svinēšana ir cieši saistīta ar šašlika cepšanu un ugunskura kurināšanu. Lūgti norādīt, vai un kādas tradīcijas ievēro Līgo svētku laikā, salīdzinoši visbiežāk Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir norādījuši, ka cep šašliku (71%) vai kurina ugunskuru (68%).


Nākamās Līgo svētku laikā biežāk ievērotās tradīcijas Līgu un Jāņu sveikšana (52%), Jāņu siera vai alus gatavošana un baudīšana (attiecīgi 50% un 45%), kā arī Līgo dziesmu dziedāšana vai klausīšanās (43%).

Aptuveni trešdaļa iedzīvotāju pērk vai paši saplūc Jāņu zāles (36%), pin vainagus (34%), apmeklē Līgo svētku pasākumus (32%), sagaida saullēktu (32%) vai arī dzer kvasu (31%).


Jāatzīmē, ka papardes zieda meklēšana nav populārāko Līgo tradīciju vidū – tikai aptuveni desmitā daļa (12%) iedzīvotāju atzīst, ka Jāņu rītu sagaidīs, meklējot papardes ziedu.

Kopumā Līgo svētkus svin absolūtais vairākums Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem, jo tikai 4% iedzīvotāju norādījuši, ka nesvin Līgo svētkus.


Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2017. gada 13. līdz 15. jūnijam ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.
Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Par Kantar TNS

Kantar TNS ir vadošā pilna servisa tirgus, sociālo un mediju pētījumu kompānija Latvijā. Mūsu klientiem tiek nodrošināts plašs pētījumu klāsts - gan patērētāju vajadzību izpēte, uzņēmumu reputācijas un darbinieku apmierinātības novērtēšana, zīmolu atpazīstamības un marku tēla pētījumi, produktu testi, noslēpumainā klienta pētījumi, gan starptautiskiem standartiem atbilstoši mediju (TV, radio, preses, interneta) auditorijas pētījumi, informācija un analīze par mediju lietošanas ieradumiem un mediju reklāmas apjomiem.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.30141711sec.