| Pētījumi & Statistika

Iedzīvotāji pavasarī plāno vairāk uzturēties svaigā gaisā

Vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šajā pavasarī plāno vairāk uzturēties svaigā gaisā, liecina pētījumu kompānijas Kantar TNS marta sākumā veiktā aptauja.

Ceturtā daļa iedzīvotāju (24%) šajā pavasarī gribētu uzsākt sportot vai vairāk nodarboties ar sportiskām aktivitātēm. Piektā daļa iedzīvotāju līdz ar pavasara atnākšanu sagaida pozitīvas pārmaiņas – vai nu darbā, vai privātajā dzīvē (attiecīgi 21% un 20%).

Gandrīz piektā daļa iedzīvotāju plāno pavasarīgus atjaunināšanas darbus – vau nu tas būtu remonts dzīvesvietā (17%), vai savas garderobes atsvaidzināšana ar jaunām drēbēm vai aksesuāriem (16%). Jāatzīmē, ka desmitā daļa iedzīvotāju (10%) šopavasar plāno arī sava vizuālā tēla izmaiņas, piemēram, uztaisīt jaunu matu sakārtojumu. Savukārt vēl desmitā daļa iedzīvotāju (11%) plāno ieguldīt savā personīgajā attīstībā, apmeklējot kādus kursus vai iegūstot izglītību.

Pavasaris ir labs laiks, kad var uzsākt kaut ko jaunu – gandrīz desmitā daļa iedzīvotāju (7%) šopavasar gribētu izmēģināt kādu jaunu hobiju, vai arī veikt kādus lielus pirkumus, kā, piemēram, nopirkt dzīvokli vai automašīnu, vai kādu lielo sadzīves tehniku (arī to plāno 7% iedzīvotāju).

Lielāki pavasara aktivitāšu plānotāji un pārmaiņu gaidītāji ir jaunieši 18-29 gadu vecumā. Jo īpaši jāatzīmē, ka teju trešā daļa jauniešu šopavasar sagaida pozitīvas pārmaiņas privātajā vai darba dzīvē.  

Savukārt sievietes trīs līdz četras reizes biežāk nekā vīrieši ir noskaņotas šajā pavasarī atjaunot savu garderobi vai veikt sava vizuālā tēla izmaiņas.

Sociālā statusa aspektā vērojams, ka uzņēmumu vadītāji un speciālisti (kas parasti dienas lielāko daļu pavada telpās), šopavasar biežāk nekā citi gribētu vairāk uzturēties svaigā gaisā. Savukārt bezdarbnieki cer uz pozitīvām pārmaiņām savā darba dzīvē, kas varētu veicināt arī pozitīvas pārmaiņas viņu privātajā dzīvē.

Pavasarī uz lielākiem finansiāliem darījumiem biežāk ir noskaņoti iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem – ja ģimenes ienākumi ir vienu cilvēku pārsniedz 700 EUR mēnesī, tad viņi drīzāk būs tie, kas šopavasar pirks jaunu automašīnu, dzīvokli vai kādu lielo sadzīves tehniku.

Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2018. gada 6. līdz 8. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 869 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Par Kantar TNS

Kantar TNS ir vadošā pētījumu un konsultāciju kompānija Latvijā. Kantar TNS ir viena no pasaules lielākajām pētījumu kompānijām ar ekspertiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs. Kantar grupa ir viena no pasaules vadošajām datu, atziņu un konsultāciju kompānijām.

Kantar TNS Latvijā ir pētījumu kompānija ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas veic tirgus, sabiedriskās domas un mediju izpēti un sniedz ieteikumus mūsu klientu biznesa izaugsmei. Mēs uzņēmumiem nodrošinām vērtīgas atziņas nozīmīgu lēmumu pieņemšanai un izaugsmes veicināšanai. Ar zināšanām par inovācijām, zīmolu un komunikāciju, pircēju aktivizēšanu un patērētāju attiecībām mēs palīdzam mūsu klientiem identificēt, optimizēt un aktivizēt vērtīgos mirkļus ar patiesu ietekmi uz viņu biznesa attīstību.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09612799sec.