Travelnews.lv seminārs: mobilo versiju pieaugošā ietekme uz komunikāciju ar klientu

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv 2015. gada 3. decembrī rīkoja semināru par mājas lapu mobilajām versijām, akcentējot to pievienoto vērtību attiecībā uz uzņēmuma komunikācijas veicināšanu ar klientiem.

Semināra laikā lektori detalizēti aplūkoja tematus par mobilo versiju kā noderīgu ieguldījumu uzņēmuma attīstības veicināšanā, par responsīvo dizainu, mājas lapas mobilās versijas saturu un atšķirībām attiecībā pret uzņēmuma mājas lapas pilno versiju. Seminārā lektori pievērsa uzmanību mobilās versijas priekšrocībām un trūkumiem, biežākajām kļūdām, jaunākajām aktualitātēm to izstrādē, kā arī Google Analytics datiem par sabiedrības tendencēm attiecībā uz viedtālruņu izmantošanas straujo pieaugumu ikdienā salīdzinājumā ar stacionāro datoru, portatīvo datoru un planšetdatoru.

SIA "Ceļojumu Bode" valdes priekšsēdētājs Kaspars Gēgeris par būtiskāko šajā seminārā uzskata lektoru iedziļināšanos daudzās dažādās svarīgās detaļās, kas nepieciešamas, lai attīstītu mobilo versiju. "Mūsu uzņēmuma mājas lapa pastāv jau vairākus gadus, taču, lai attīstītos, to vajadzētu padarīt mūsdienīgāku, tāpēc par noderīgām uzskatu tieši lektoru ieskatu jaunākajās tendencēs un sniegtās rekomendācijas."

Semināru ar tūrisma nozares pētījuma rezultātiem atklāja Travelnews.lv direktors Aivars Mackevičs. Savas zināšanas, pieredzi un ieteikumus par semināra tēmu piedāvāja speciālisti kā Markus Rožkalns, uzņēmuma "Graftik"  dibinātājs un radošais direktors, un Sergejs Volvenkins, "iMarketings.lv" digitālas nodaļas vadītājs. Noslēdzošo prezentāciju par tēmu vadīja Artūrs Mednis "Inspired Digital" dibinātājs un vadītājs. Semināra īpašais viesis bija Liepājas tūrisma informācijas biroja mārketinga speciāliste Linda Punga, kam ikdienā nākas strādāt pie mobilās versijas administrēšanas un kura dalījās ar padomiem, raugoties no praktiķa prizmas.

Semināra dalībniece Daiga Dūma, Olimpiskā centra "Ventspils" mārketinga nodaļas vadītāja, atzina, ka visu lektoru sniegums bijis noderīgs, taču īpaši vēlas izcelt Markusu Rožkalnu, kura padomi un atziņas iedvesmojušas izvirzīt jaunus izaicinājumus. Šobrīd Olimpiskā centra "Ventspils" pārvaldībā ir piecas mājas lapas un ik dienu norit nepārtraukts darbs pie to uzturēšanas un uzlabošanas, tāpēc, runājot par nākotnes plāniem, šī brīža mērķis ar jaunā 2016. gada iestāšanos ir uzsākt mājas lapu pielāgošanu mobilajām versijām tā, lai tās kļūtu ērti skatāmas un lietojamas ne tikai datorā, bet arī viedtālruņos.

Liene Strazdiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste no Jelgavas reģionālā tūrisma centra, skaidro, ka seminārā visnoderīgākais ir aktuālo tendenču apskats. Semināra apmeklējums licis secināt, ka, strādājot pie mājas lapas mobilās versijas, izvēlēts pareizais ceļš. Lienes Strazdiņas galvenā atziņa - svarīgi saturu veidot tā, lai lapas apmeklētājam tas būtu saistošs un ērti lietojams.

Ņemot vērā semināra dalībnieku izrādīto aktivitāti un izteiktās vēlmes veiktajās aptaujās, Travelnews.lv komanda nākamo semināru plāno rīkot jau pavasarī, tāpēc esam atvērti idejām. Ja Tu darbojies tūrisma nozarē un ir temati, par kuriem labprāt vēlētos uzzināt vairāk, savu ieteikumu nākamā semināra tēmas izvēlei vari sūtīt uz e-pastu [email protected].

Travelnews.lv vēlas pateikties lektoriem un semināra lieldraugam, ceļojumu tehnoloģiju uzņēmumam "Amadeus Latvija".

3. decembra semināra foto reportāža skatīt šeit: Seminārs.


COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18491888sec.