Brazīlijas lielākajā pilsētā taksometrus - automašīnas aizstāj ar helikopteriem

Pieaugot pilsētu aglomerācijām un arī cilvēku skaitam pilsētās, par arvien lielāku problēmu kļūst iespēja brīvi pārvietoties pa pilsētu. Jau šobrīd, piemēram, Londonā, nereti jārēķinās ar pāris stundu braucienu, lai nokļūtu no viena pilsētas gala līdz otram (ar to pašu jārēķinās pat Rīgā, darba laika beigās braucot, piemēram, no Bolderājas uz Juglu...).

Savdabīgu risinājumu jau kādu brīdi piedāvā kāda kompānija "CabiFly" Brazīlijas lielākajā pilsētā Sanpaulu. Tā saviem maksātspējīgajiem klientiem piedāvā taksometra pakalpojumus ar helikopteru.

Helikoptera izsaukšanas mehānisms ir ļoti viegls - telefona aplikācijā izvēlies sev tuvāko helikoptera nosēšanās vietu, atzīmē laiku un pasūti.

Salīdzinot ar parastajiem taksometriem, helikoptera cena arī nemaz nav tik liela - lidojums no starptautiskās lidostas līdz pilsētas centram izmaksās aptuveni 100 ASV dolārus (85 eiro), kas ir tikai divas reizes vairāk nekā taksometrs - automašīna, kas, iespējams, brauks caur sastrēgumiem līdz pat piecas reizes ilgāk.

Sanpaulu helikopteru taksometri arī ir visai pieprasīti - kopumā pilsētā ir aptuveni 400 helikopteri un 200 helikopteru nosēšanās laukumi. Ik dienu pilsētā tiek veikti aptuveni 1300 lidojumi. Liela daļa no šiem helikopteriem stāvēja dīkstāvē ekonomiskās krīzes laikā, tomēr šobrīd atkal tiek novērots arvien pieaugošs pieprasījums pēc to pakalpojumiem.

Helikopterus pārsvarā izmanto biznesa klienti, bet arī jauniešu vidē ik pa laikam ir populāri aizvietot parastu taksometru ar helikopteru.

Sanpaulu dzīvo aptuveni 12 miljoni iedzīvotāju, bet piepilsētās - vēl tikpat.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11264205sec.