Daudzbērnu ģimenēm turpmāk piešķirs lielākas atlaides reģionālajā transportā

Otrdien, 14.augustā, Ministru kabinets apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz grozījumus “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumos” Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" lietotājiem. Šīs ģimenes varēs iegādāties autobusu biļetes par puscenu, bet skolēni un studenti no daudzbērnu ģimenēm – pat ar  90% atlaidi.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis: “Valdības atbalsts ģimenēm ir iespējams, īstenojot atbilstošu  politiku un darot reālus darbus. Piemēram, sarūpējot daudzbērnu ģimenēm atlaides par braucieniem reģionālajos autobusos. Tas ir ne tikai praktisks atvieglojums ģimeņu budžetā, bet arī atbalsts jauniešu izglītībai, kas kopumā rada drošības sajūtu ģimenēm Latvijā un veicina tautsaimniecības attīstību”.

Savukārt Sabiedrības integrācijas fonda, kas īsteno Valsts atbalsta programmas “Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte" sekretariāta direktore Aija Bauere, norāda: “Regulāri veikto aptauju rezultāti liecina, ka 24% 3+ Goda ģimenes karšu īpašnieki atlaides starppilsētu transportā uzskata par vienu no nozīmīgākajiem atbalstiem daudzbērnu ģimenēm no valsts puses. Tas ir būtisks finansiāls ietaupījums, dodoties ikdienas gaitās un plānojot atpūtu kopā ar ģimeni. Pateicoties valsts un privāto uzņēmēju iesaistei programmā, varam lepoties, ka šobrīd ir izsniegtas jau 26 421 vecāku kartes, 12 458 bērnu kartes. Par programmas nepieciešamību liecina arī fakts, ka ik mēnesi vidēji tiek saņemti 1100 iesniegumi.”

Ar grozījumiem Ministru kabineta 2017.gada 27.jūnija noteikumos Nr.371 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" ar 2018.gada 1.septembri daudzbērnu ģimenes locekļiem, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu, ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 50% apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas un 40% apmērā no abonementa biļetes cenas, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutā.

Daudzbērnu ģimenes locekļiem, kas apmeklē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādes un  kas turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un skolēna vai attiecīgi studenta apliecību, kā arī personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 90% apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas.

Savukārt daudzbērnu ģimenes locekļiem ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas, izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos 4.maijā, 11. un 18.novembrī. Tādejādi nodrošinot daudzbērnu ģimenes locekļiem iespēju apmeklēt  pasākumus kas norisinās Latvijas teritorijā šajās  svētku un atceres dienās.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11418486sec.