Volvo Cars prezentē jauno S60 sporta sedanu – pirmo ASV izgatavoto Volvo automobili

Premium klases automobiļu ražošanas uzņēmums Volvo Cars vakar savā pirmajā ASV ražotnē Čarlstonā, Dienvidkarolīnas štatā prezentēja jauno S60 vidējā izmēra premium klases sporta sedanu.

 Vakar tika officiāli atklāta jaunā Čarlstonas ražotne. Šīs dubultās svinības – automobiļa modeļa prezentācija un ražotnes atklāšana – ir apstiprinājums Volvo Cars apņēmībai izvērst darbību ASV, kas ir svarīgs tirgus uzņēmumam un tā jaunajam premium sporta sedanam. Jaunais S60 ir pirmais ASV izgatavotais Volvo automobilis.

“Jaunais S60 ir viens no visaizraujošākajiem Volvo automobiļiem, ko mēs jebkad esam radījuši,” paziņoja, Volvo Cars prezidents un izpilddirektors Hokans Samuelsons. “Tas ir autovadītājiem patiesi draudzīgs auto, kas palīdz mums nostiprināt pozīcijas ASV un Ķīnas sedanu tirgū un sniedz Volvo Cars jaunas izaugsmes iespējas.”

Jaunais S60 ir pirmais Volvo automobilis, kuram netiek piedāvāts dīzeļa motors, šādi apliecinot uzņēmuma nozares līdera lomu pārejā uz elektrifikāciju un ilgtermiņa nākotnes mērķus atbrīvoties no tradicionālajiem iekšdedzes dzinējiem. 2017. gadā Volvo Cars pirmais no globāla mēroga automobiļu ražotājiem paziņoja par savu stratēģiju no 2019. gada elektrificēt visus jaunos modeļus.

Jaunajam S60 būs pieejami divi uzlādējami (plug-in) hibrīda benzīna motori ar kompresoru un turbokompresoru: Volvo T6 Twin Engine AWD uzlādējams hibrīds, kas ģenerē kombinētu 340 ZS jaudu, un godalgotais T8 Twin Engine AWD uzlādējams hibrīds, kas sasniedz 400 ZS*. Pēc izlaides tirgū būs pieejami labi pazīstamie Volvo T5 un T6 benzīna motori.

 “Aktīvā šasija un braukšanas režīmi nodrošina lielisku vadāmību un atsaucīgu veiktspēju, padarot šo automobili īpaši draudzīgu vadītājam,” stāsta Volvo Cars vecākais viceprezidents pētījumu un izstrādes jomā Henriks Grīns. “Šis modelis arī kā pirmais savā segmentā ieguvis slavenās tehnoloģijas no mūsu 90 Series un citiem 60 Series modeļiem, kļūstot par vienu no vislabākajiem tirgū piedāvātajiem sporta sedaniem.”

Jaunais S60 ir aprīkots ar Volvo Cars izstrādāto Scalable Product Architecture (SPA) platformu, drošības tehnoloģijām un informācijas un izklaides sistēmu, kas ir tāda pati kā šī gada sākumā izlaistajam jaunajam V60 premium klases vidēja izmēra universālim, kā arī izcilākajiem 90 Series modeļiem un godalgotajiem XC60, kuri visi saņēmuši nozarē labākos drošības reitingus. Līdz ar to jaunais S60 ir viens no drošākajiem automobiļiem uz ceļa.

City Safety sistēma ar Autobrake tehnoloģiju palīdz vadītājam novērst draudošas sadursmes, un šī ir vienīgā tirgū pieejamā sistēma, kura spēj atpazīt gājējus, velobraucējus un lielus dzīvniekus. Pirmoreiz pasaulē vidēja izmēra sedanu segmentā City Safety tagad ir aprīkota arī ar automātisko bremzēšanu, lai mazinātu gaidāmu sadursmju smagumu.

Izvēles sistēma Pilot Assist – kas palīdz vadītājam stūrēt, uzņemt paātrinājumu un bremzēt uz labi apzīmētiem ceļiem ar ātrumu līdz pat 130 km/h – ir atjaunota, uzlabojot gaitu pagriezienos. S60 aprīkots arī ar Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation un citām stūrēšanas palīdzības sistēmām. Izvēles sistēma Cross Traffic Alert ar automātisko bremzēšanu vēl vairāk uzlabo drošību cilvēkiem gan automobilī, gan ārpus tā.

Volvo Cars Sensus Connect informācijas un izklaides sistēma ir pilnībā saderīga ar Apple CarPlay, Android Auto un 4G, pastāvīgi nodrošinot autovadītājus ar komunikācijām. Intuitīvā sistēmas vadība veicama ar planšetdatoram līdzīga skārienekrāna interfeisa palīdzību, kurā apvienotas automobiļa funkcijas, navigācija, komunikāciju pakalpojumi un automobilī uzstādītās izklaides lietotnes.

Jaunā S60 elektrificētajās versijās tiek piedāvāts arī veiktspēju uzlabojošs jauninājums ar nosaukumu Polestar Engineered, ko izstrādājis Volvo Cars sadarbības partneris elektrisko sistēmu jomā Polestar.

Polestar Engineered ir pieejams tikai un vienīgi T8 Twin Engine uzlādējamajam hibrīdam kā piedāvājuma komplekts ar jauninājumiem automobiļa riteņiem, bremzēm, piekarei un motora kontroles ierīcei, kas ļauj palielināt S60 T8 kopējo jaudu līdz 415 ZS.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22248507sec.