Jelgavas driftā uzlecošās zvaigznes cīnīsies par iespaidīgām riepu balvām

Ar spraigām kopvērtējuma cīņām un līdz šim neredzētu balvu fondu drifts 14. un 15. jūlijā atgriezīsies Jelgavā. Latvijas drifta kausa Street un ProAm klases, kurās startē nākotnes PRO zvaigznes, atjaunotajā sporta un atpūtas kompleksā „Rullītis” aizvadīs jau savu sezonas trešo posmu.

Jelgavā notiekošais drifta posms pēdējās sezonās kļuvis par neatņemamu Latvijas kausa sastāvdaļu. Katru gadu pasākuma organizatori cenšas parūpēties par kādu pārsteigumu (piemēram, pagājušās sacīkstes komentēja raidījumu Zebra un Ātruma Cilts vadītājs Pauls Timrots) un arī šis gads neliks vilties – sacensību ietvaros notiks „Tri-Ace Tyre Challenge”, kurā  katras klases pirmo astoņu vietu ieguvēji tiks pie kopskaitā 76 jaunām Tri-Ace riepām.

Lai piedalītos „Tri-Ace Tyre Challenge” un cīnītos par balvām, sacīkstēs jāstartē ar organizatoru ieteiktajiem Tri-Ace riepu modeļiem. Street klasei paredzētas ielas riepas, savukārt jaudīgākā ProAm klase startēs ar pusslika tipa modeli. Protams, ka cīņā par Latvijas drifta kausa posma pirmajām vietām un kopvērtējuma punktiem ļauts piedalīties arī ar citu ražotāju riepām.

Sāncensība kopvērtējumā pēc divām aizvadītām sacensībām ir ļoti sīva – Street pirmo piecinieku šķir nepilni 20 punkti (uzvara posmā dod maksimāli 112 punktus), kamēr ProAm rezultāti ir vēl blīvāki un pirmais piecinieks atrodas desmit punktu ietvaros.

Ielas klasē līderis ir Ansis Andersons, tomēr viņam uz papēžiem min Matīss Krēsliņš, kurš pagājušajā gadā Jelgavā izcīnīja otro vietu. Tikmēr ProAm ieskaitē pirmo piecinieku veido četri „Bērziņi”, no kuriem lielākais punktu guvums Intim Bērziņam. Vienīgais ne-Bērziņš starp līderiem ir jelgavnieks Kaspars Skrinda, kurš sacīkstēs noteikti baudīs lielāko līdzjutēju atbalstu.

Iespējams gan, ka sacīkstēs piedzīvosim kādu pārsteigumu rezultātos, jo pēdējos gados tieši Jelgavā vairāki drifteri ir izcīnījuši savas pirmās uzvaras. To starpā ir tādi piloti kā Jānis Brālītis un Kristians Burkovs, kuri šogad jau izmēģinājuši spēkus dažāda mēroga PRO sacensībās.

Sestdienā, 14. jūlijā, Rullīšu trasē norisināsies treniņbraucieni, savukārt svētdienā, 15. jūlijā, viss notiks jau īstā sacensību režīmā. Dienas pirmajā pusē tiks aizvadīti treniņi un kvalifikācijas braucieni, savukārt pēc svinīgās sacensību atklāšanas (15:00) trasē sāksies tandēmu cīņas.

Sīkāka informācija par Tri-Ace Tyre Latvijas drifta kausa 3. posmu atrodama pasākuma mājaslapā – www.jelgavadrift.lv. Biļetes iepriekšpārdošanā par samazinātu cenu - 8 eiro - pieejamas https://ej.uz/Jelgava_biletes un visās „Biļešu Serviss” kasēs.  Sacensību dienā uz vietas biļešu cena pieaugušajiem būs 10 eiro,  pensionāriem - 3 eiro, bet bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja pasākumā būs bez maksas. Autostāvvieta – bezmaksas.

Sacensību dienaskārtība:

Sestdiena, 14. jūlijs

16:00-17:50 – Street treniņš

18:00-20:00 – ProAm treniņš

Svētdiena, 15. jūlijs

11:00-12:30 – Street kvalifikācija

13:10-14:20 – ProAM kvalifikācija

15:00 – Sacensību atklāšana

15:30-17:20 – Street finālbraucieni

17:30-19:00 – ProAm finālbraucieni

19:20 – Apbalvošanas ceremonija

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 10.04.2024 - 17.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2812171sec.