Norisināsies Klasisko auto salidojums

2018. gada 28. jūlijā norisināsies “Latvijas Antīko automobiļu kluba” un “Rīgas Motormuzeja” viens no interesantākajiem pasākumiem – “Retromance 2018”. Šis pasākums kā ierasti pulcēs lielāko daļu no Latvijā esošajiem braucošajiem automobiļiem, kas ražoti līdz 1945. gadam.

Šoreiz, Latvijas 100 jubilejas gadā, salidojums ievirzīsies kino tēmā, jo vairāki no redzamajiem automobiļiem ir filmējušies pēc Anšlava Eglīša romāna motīviem veidotajā filmā “Homo Novus”, kas savu pirmizrādi piedzīvos septembrī. Arī salidojuma sākuma punkts nav izvēlēts nejauši – tas būs tirdzniecības centrs “Galerija Centrs”, kas vēsturiski dibināts 1938. gadā kā Armijas Ekonomiskais veikals un šogad svin 80 gadu jubileju.

Interesenti ir aicināti apmeklēt spēkratu izstādi pie “Galerija Centrs” 28. jūlijā no plkst. 9.00 – 11.30. Pēctam dalībnieki ar saviem senajiem automobiļiem dosies uz Valmieru, kur no 15.00 tie būs sastopami Vecpuišu parkā. Starp “Retromance 2018” dalībniekiem būs redzami tādi auto kā Ford Vairogs,  Buick Series 116 mod. 29 – 27, Buick 40, Peugeot 401, Packard Super Eight, Tatra T87 un citi unikāli spēkrati.

“Šie pasākumi vienmēr ir ar īpašu atmosfēru un arī īpašiem dalībniekiem. Šeit pulcējas senie spēkrati, kas ikdienā uz ielām nav sastopami un tiek taupīti Retromances un Rīga Retro pasākumiem,” stāsta Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents un šī salidojuma galvenais organizators Agris Šmits. “Patiess prieks, ka šogad, kad mēs svinam Latvijas simtgadi, arī mūsu pasākums ir caurvijies gan ar “Galerija Centrs” jubileju un arī topošo filmu “Homo Novus”, kur filmēti gan mūsu kluba biedru, gan Rīgas Motormuzeja spēkrati. Tā ir lieliska iespēja vienam otru papildināt un izdaiļot.”

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12648296sec.