Pirmo reizi Dobelē – Latvijas komandu kauss motokrosā

9. septembrī Dobeles novada moto trasē “Ceļa ēzeļi” norisināsies  Latvijas komandu kausa izcīņa motokrosā, kā arī īpaša sacensība starp jaunākajiem sportistiem – Dobeles novada kauss. Sacensībās aicināti piedalīties sportisti no visas Latvijas, lai noskaidrotu un suminātu spēcīgāko motosporta komandu.

Šīs sacensības ir balstītas uz Nāciju motokrosa ideju – komandā apvienojas trīs motosportisti. Sportisti aicināti apvienoties komandās un pieteikt dalību, pārstāvot kādu novadu, visiem sportistiem obligāti nav jābūt no viena novada, bet vēlams. Komandā jābūt trīs solo klašu sportistiem - Latvijas čempionāta vai Latvijas Amatieru čempionāta dalībniekiem.

Savukārt Dobeles novada kauss tiks izcīnīts starp MX65 un MX85 klašu sportistiem. Jau šobrīd redzami ātri sportisti, kuri ir konkurētspējīgi ne vien Baltijas valstīs, bet arī Eiropā.

Kaspars Cveiģelis, sacensību organizators: “Šāda tipa sacensības organizējam, lai atšķirtos no ierastā formāta, kad sportisti sacenšas individuāli. Paredzētas arī naudas balvas pirmajām TOP5 komandām, kopā sadalot 1000eiro. Šajās sacensībās sportisti var pārstāvēt jau esošo klubu un pieteikt, kuru novadu pārstāv. Individuāli sportisti var apvienoties komandā tikai uz šīm sacensībām.”

Dobeles sacensībās braucieni paredzēti trīs grupās – A, B un C. Attiecīgi A grupā jeb MX2 klasē drīkst piedalīties motosportisti ar divtaktu motocikliem līdz 125 cm³ un līdz 250 cm³ motocikliem ar četrām taktīm. B grupā jeb MX1 klasē braucēji drīkst izmantot 2-taktu dzinējus līdz 250 cm³ un 4-taktu motociklus līdz 450cm³, bet ātrākajā C grupā jeb OPEN klasē uz starta līnijas motosportisti drīkst stāties ar divtaktu dzinējiem līdz 500 cm³ un c650cm³ ar četrām taktīm.

Pirmais vietu pie starta barjeras izvēlas sportists no komandas, kura bijusi visātrākā kvalifikācijas braucienā, tad seko ātrākais sportists no otrās labākās komandas. Kad vietu ieņēmuši komandu ātrākie sportisti – seko komandas sportisti ar otro ātrāko laiku.

Informācija sportistiem: Nolikums un pieteikšanās anketa – www.licences.lv.

Komandas reģistrācijas maksa 100€ līdz 31.08.2018, pēc norādītā datuma 150€

65 un 85ccm dalības maksa 25€ līdz 31.0.2018, pēc norādītā datuma 30€

Informācija skatītājiem: ieejas maksa 10€, pensionāriem – 5€, savukārt invalīdiem un bērniem līdz 12 gadu vecumam – ieeja bezmaksas. Visiem samazinātu cenu biļešu īpašniekiem, pie ieejas jāuzrāda apliecība.

Sacensības organizē Nacionālā motosporta asociācija, trases servisu nodrišina MX4 Dobele.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09086108sec.