Rīgā Tehniskās apskates naktī pārbaudīti gandrīz divi tūkstoši automobiļu

Svētdien, 26.augustā Rīgas tehniskās apskates stacijā uzstādīts jauns “Tehniskās apskates nakts” apmeklētības rekords – 15 stundās tika pārbaudīti 1923 auto. Pērn šajā pasākumā tika pārbaudīti 1357 spēkrati; tātad šogad par 30% vairāk nekā 2017.gadā.

“Tehniskās apskates nakts” devīze ir "Mēs par drošu auto!" un tajā CSDD aicina autovadītājus pievērst uzmanību auto tehniskajam stāvoklim un tā nozīmei ceļu satiksmes drošībai ikdienā. Rīgā šāds pasākums notika jau septīto reizi.

Šogad lielākā daļa jeb 1558 auto izmantoja iespēju veikt bezmaksas transportlīdzekļa diagnostiku, no tām tehniskās apskates uzlīmi saņēma 365 jeb gandrīz 20% spēkrati. Rīgā pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 15 gadi. Vecākais auto, kas svētdienas naktī ieripoja tehniskās apskates stacijā, bija 1975. gada žigulītis. Kopumā Rīgas tehniskās apskates darbinieki visvairāk aizrādījumus izteica par neatbilstošiem lukturiem, balstiekārtas un bremžu sistēmas bojājumiem.

Autovadītāju lielā interese par pasākumu bija vērojama visas “Tehniskās apskates nakts” garumā Pasākumā apmeklēja vairāki tūkstoši interesentu, pamatā ģimenes ar bērniem, kuras arī varēja piedalīties dažādās informatīvi izglītojošas aktivitātēs.

Rīgas Motormuzejs piedāvāja sacensties automodelismā miniatūrajā Biķernieku rallijkrosa trasē, sasniedzot ātrāko apļa laiku 5,137 sekundes.  Tikmēr paši mazākie motormuzeja fani krāsoja savus sapņu retro automobiļus un kā arī galda spēlē iemēģinās veiklību -  novietot automašīnu stāvlaukumā.

Visvairāk  pasākuma apmeklētāji Opā kāp ārā stendā drošos apstākļos uz “savas ādas” pārliecinājās par drošības jostu lietošanas nepieciešamību. Šo satiksmes drošības iekārtu izmēģināja vismaz 800 cilvēki. Tāpat autovadītāji izmēģināja, kā, uzliekot Reibuma brilles, mainās cilvēka reakcija un koordinācijas spējas.

Pirmoreiz “Tehniskās apskates naktī” piedalījās un savas aktivitātes piedāvāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Viņi ļāva pasākuma apmeklētājiem iejusties ugunsdzēsēju un glābēju ādā, uzvelkot apmēram 10 kilogramus smago ugunsdzēsēja tērpu un izmēģinot viņu darba aparatūru. Ugunsdzēsēji bija iepriecināti par lielo atsaucību un interesi par viņu darba specifiku.

Savukārt tradicionālā riepu maiņas pasākumā ātrākais laiks sieviešu kategorijā bija 2,12 minūtes, bet vīri spēja riepu nomainīt pa 1 minūti un 24 sekundēm.

Pasākuma apmeklētāji varēja iepazīties ar CSDD kampaņas “Mēs par drošu auto!” ceļojošo foto izstādi “Baisā realitāte uz ceļa”, kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Izstādē redzama realitāte, kas ik dienu paveras tehniskajā apskatē, kā arī uz ceļiem veiktajās automobiļu kontrolēs.

Nākamā un šā gada noslēdzošā tehniskās apskates nakts būs 22.septembrī jaunajā Jelgavas tehniskās apskates stacijā pēc iepriekšēja pieraksta e.csdd.lv.

Bildes no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/csdd_lv/albums/72157700309320064

Pasākumu rīkoja CSDD sadarbībā ar SIA "Auteko&TŰV".

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15606809sec.