Alūksnē dod startu lielajam autosporta notikumam «Rally Alūksne 2019»

Jau šonedēļ, 2019. gada 18.-19. janvārī startēs pirmais Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta posms ''Rally Alūksne". Tā ietvaros norisināsies arī "RK Historic" un Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms. Uz starta līnijas Alūksnes rallijā kopumā stāsies 85 ekipāžas. "Rally Alūksne 2019" solās būt īsts ziemas rallijs, jo šogad Alūksnē izveidojusies biezākā sniega sega kopš 2013. gada.

Jaudīgākajā grupā favorīta statusā "Rally Alūksne 2019" startēs Latvijas rallija čempionāta 2018. gada absolūtais čempions ukrainis Valērijs Gorbans, kuru rallija fani noteikti atpazīst pēc spilgtās un jaudīgās "Mini John Cooper Works WRC" automašīnas. Ar viņu spēkiem mērosies astoņi R5 pasaules klases sporta auto piloti, starp kuriem divi Polijas čempioni un citi augstas klases autosportisti no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Šajā kategorijā savu debiju piedzīvos arī slavenā norvēģu Pasaules rallija čempiona Petera Solberga dēls Olivers Solbergs, kurš startēs ar VW Polo R5 auto.

"LRC1" grupā šogad startēs leģendārais Latvijas rallija braucējs Jānis Vorobjovs, kurš pērn "Rally Alūksne" piedalījās ar aizmugures piedziņas "BMW M3" auto, bet šogad izvēlējies pilnpiedziņas "Mitsubishi" automašīnu. Tieši J. Vorobjovam Alūksnes ralliju izdevies uzvarēt visvairāk – 3 reižu. Ar viņu spēkiem mērosies ātrais Edijs Bergmanis, kurš iepriekšējā sezonā šajā ieskaitē kļuva par vicečempionu, kā arī citi spēcīgi sportisti. "LRC2" klasē jāizceļ 2018. gada sezonas Latvijas un Igaunijas čempions Emīls Blūms, bet "LRC3" ieskaitē spraigas un ātras cīņas nodrošinās Eiropas junioru čempions Mārtiņš Sesks, jo piedalīsies arī Mārtiņa spēcīgais un ātrais konkurents, igaunis Kens Torns.

Kopumā par Latvijas rallija čempionāta godalgām Alūksnē kopumā cīnīsies 67 ekipāžas, bet Igaunijas čempionātā par punktiem cīnīsies 51 ekipāža. Savukārt rallijsprinta ieskaitē startēs 25 ekipāžas. Kopumā "Rally Alūksne" sacensībās paredzēts veikt 10 ātrumposmus – pieci, kas atkārtosies divas reizes, bet divi no tiem būs diennakts tumšajā laikā sacensību atklāšanas dienā.

"Rally Alūksne 2019" sacensību atklāšanas ceremoniālais starts būs piektdien, 18. janvārī Brūža ielā plkst. 19.00. Tajā aicināti piedalīties visi rallija līdzjutēji, kuri vēlas uzgavilēt sportistiem un apskatīt jaudīgās sporta automašīnas. Uzreiz pēc svinīgā starta autosportisti dosies pirmajos divos nakts ātrumposmos. Savukārt sestdien, 19. janvārī visas dienas garumā noritēs autosporta sacensības, bet vakarā rallija līdzjutējiem būs ekskluzīva iespēja satikt sportistus un tikt pie autogrāfiem sacensību apbalvošanas pasākumā pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā, Brūža ielā 7.

Pilns dalībnieku saraksts, informācija par ātrumposmiem un rallija gids pieejams mājaslapā. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs kā arī uz vietas Alūksnē.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26217198sec.