Aivars Mackevičs: Piecas atziņas par jauno Lexus ES 300h Luxury, kas nočiepa man 1 eiro

Četru dienu laikā apceļoju Pierīgu, nobraucot mazliet vairāk nekā 300 km. Ceļojuma pēcgarša ir patīkama, jo jaunais Lexus ES 300h Luxury radīja pozitīvas sajūtas, lai gan uz ceļa bija drūma paskata atkusnis. Vēlos piezīmēt, ka Lexus īpašnieki Latvijā ir priviliģētā pozīcijā, jo viņiem ir divi autodīleri, proti, sastrīdējies ar vienu, ej pie otra.

Skatiet fotogaleriju ar 55 bildes

1) Kā pirmo pozitīvo, es atzīmētu, ka man iepatikās auto degvielas patēriņš, kas dažādos braukšanas režīmos svārstās starp 6 un 8 litriem benzīna (super) uz 100 km. Vidējais degvielas patēriņš ceļojuma laikā bija 7,3 litri, kur apmēram 60% bija pilsēta un 40% starppilsētu satiksme. Līdz 40 km/h ir iespējams kādu brīdi braukt arī elektriskā veidā. Pilsētas satiksmei Lexus ES 300h ir labi piemērots, jo hibrīddzinējs ar 103 g/km CO2 izmešiem ir draudzīgs ne tikai apkārtējai videi, bet arī auto gada nodoklis ir ~ 40 eiro apmērā. Daudzi Lexus īpašnieki un dīleri apgalvo, ka viņi 5 gadu ekspluatācijas laikā ir mainījuši jaunajiem modeļiem tikai motoreļļu un neko citu. Vai tā tiešām ir… ko?


2) Lexus ES 300h Luxury pēc savas klasifikācijas cenšas iespraukties BMW 5.sērijas segmentā, taču pēc manas sajūtas tas ir pusceļā starp trešo un piekto BMW sēriju. Man patīk, ka jauno Lexus ES 300h pēc formas un dizaina es atpazīšu arī puskrēslā. Bija laiks, kad Lexus dizainā varēja atpazīt Mercedes un BMW akcentus, bet pēdējos 10 gados Lexus auto dizains ir kļuvis patstāvīgs un oriģināls. Automašīnas skats no priekšpuses ir jau zīmola ikona, kuru vairs nevar sajaukt ar citu auto ražotājiem. Salonā tehniski interesanti un ērti ir izdomāts vidējās konsoles ''sīkmantu kaste'', kurai vāks atveras uz abām pusēm. Proti, vadītājs to var atvert no savas puses un blakuspasažieris no savas puses. Daudziem patīk un arī nepatīk divi ragveidīgi kloķi stūres tuvumā, kur viens ir saprotams (sporta, normāls, eco režīms), bet otrs ''apdalīts'', jo ir tikai viena funkcija (ESP).


3) No braukšanas viedokļa jaunais Lexus ES 300h vairs nevar palepoties ar aizmugures piedziņu, jo ir priekšpiedziņa, taču spēkrats ir ļoti līdzsvarots braukšanas laikā un uz ceļa tam ir cēla gaita. Proti, motora svars priekšpusē un elektromotora baterija aizmugurē līdzsvaro auto arī sportiskas braukšanas režīmā. Auto nesvārstās un visu laiku ir suverēni paralēls ceļam. Iepriekšējos Lexus modeļos es nevarēju pierast, ka automašīna uzņem ātrumu kā trolejbuss un spalgā skaņa atgādināja kara laikā lidojošu lādiņu. Tagad jaunais Lexus ES 300h sportiskā režīmā ir aprīkots ar dobjāku skaņu, bet citādi auto salons ir pārsteidzoši kluss. Ar kritisku aci ir jāskata dažādu funkciju pogu daudzums, kas, manuprāt, ir virs vidējā, bet varbūt japāņiem tas patīk. Aizmugurējais spogulis salonā ir par lielu, jo nav tik lielas vajadzības uzpasēt otrās rindas pasažierus un norobežot frontālo skatu. Jāpiezīmē, ka jaunais Lexus ES 300h Luxury ļoti labi ''norij'' bruģi un autoceļa mazās bedres.


4) Līdz šim es uzskatīju, ka visnežēlīgākais un uzbāzīgākais signāls ausij, ja neesi piesprādzējies ar drošības jostu, ir Volvo zīmola modeļiem, bet tagad es pirmo vietu pārliecinoši atdodu Lexus ES 300h. Tā skaņa ir neciešama... tāpēc ir jāpiesprādzējas! Vēl var pasūdzēties, ka durvju rokturi ir par tālu, proti, ja durvis ir plati atvērtas, tad lai sasniegtu rokturi, būs jānoguļas kā blakusvāģu motokrosa braucējām. Nav īsti izprotams, kāpēc otrās rindas vidējam pasažieram nav līdzenas grīdas, jo auto ir tak ar priekšpiedziņu. Tas nozīmē, ka kardāna velvi varētu ņemt ārā un grīda otrās rindas pasažieriem varētu būt līdzena.

5) Lexus ES 300h varētu labi patikt juristiem, ierēdņiem, atbildīgām mammām vai deputātiem, kuriem nu nekādi nevajadzētu pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Japāņu auto startē līdz 100 km/h par 8,9 sekundēm, kas kopējā premium auto segmentā ir salīdzinoši lēni. Taču braucienā tas ir jaudīgs, lai bez liekas piepūles žigli apdzītu jebkuru šķēršli un stabili piesekotos kādam aktīvam braucējam. Uz Vācijas autobāņa gan būs jāaprobežojas ar otro braukšanas joslu, jo Lexus maksimālais ātrums 180 km/h nenodrošina trešās braukšanas joslas rezervāciju. No ceļošanas viedokļa jauno Lexus ES 300h var uzslavēt par ietilpīgo bagāžnieku (454 litri) un kāju brīvību otrās rindas pasažieriem. Patīk, ka auto aizmugurējie logi ir aptumšojami, jo tas ļauj izbaudīt ''inkognito'' sajūtu ar Mark Levinson® PurePlay 17 skaļruņiem. Ērtie krēsli un patīkamā stūres apdare autovadītājam ļauj ceļot ar šo auto lielākus ceļa attālumus.


Jaunais Lexus ES 300h Luxury man paliks atmiņā ar to, ka tas ir man ''nočiepis'' 1 eiro monētu. Tā iekrita un pazuda starp vidējo konsoli un blakus sēdekli :)

Skatiet fotogaleriju ar 55 bildes

Oficiālie tehniskie dati:
- izmēri 4975 x 1865 x 1445 mm
- bagāžnieks 454 litri
- 4 cilindru motors ar 2487 cm³
- motora jauda ir 178 ZS, bet kopā ar eletromotoru 218 ZS
- priekšpiedziņa
- maksimālais ātrums ir 180 km/h
- 100 km/h sasniedz pēc 8,9 sekundēm
- vidējais degvielas patēriņš 4,7 litri (super) uz 100 km
- CO2 izmešu daudzums ir 103 g/km
- tikai ar elektropiedziņu var braukt tikai līdz 40 km/h
- bāzes cena ir no 45.300 eiro
- esošā testa modeļa cena ir 62.000 eiro ar PVN

- 18" vieglmetāla diski, spīdīga hroma pārklājums, 235/45 R18 riepas
- Priekšējie lukturi, trīskāršo LED
- Divpakāpju adaptīvā tālo gaismu sistēma (AHS)
- Veiktspējas amortizatori, aizmugurē
- Veiktspējas amortizatori, priekšā
- 12,3" multimediju displejs
- Attēla projicēšana uz vējstikla (HUD)
- Mark Levinson® PurePlay ar 17 skaļruņiem
- Panorāmas skata monitors (PVM) ar brīdinājumu par gājējiem
- Aizmugurējais sēdeklis, ar 60:40 dalījumu, nolokāms, elektriski regulējams
- Apsildāmi un ventilējami priekšējie sēdekļi, apsildāmi aizmugures sēdekļi
- Elektroniskā klimata kontrole, 3 zonu ar automātisku recirkulāciju un mitruma sensoru
- Pusanilīna ādas apdare

Sadarbībā ar Lexus Latvija.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1417551sec.