Sveču mēnesī Alūksnes novada Jaunlaicenes muižas muzejā gatavo sveces

Alūksnes novada Jaunlaicenes muižas muzejs ziemas periodā, īpaši jau Sveču mēnesī – februārī, aicina uz iglītojošo nodarbību “Nu ir gaiša istabiņa”.

Ziema atkal šogad padevusies tāda pelēka. Dienas īsas un tās pašas bez saules. Bet jau izsenis šim tumšajam laikam kā gaismas avots tika gatavotas sveces. Līdz pat mūsdienām sveces nav zaudējušas savu nozīmi. Tās arī mūsdienās ir gaismas un siltuma simbols.

Muzeja piedāvātās izglītojošās nodarbības laikā var uzzināt par telpu apgaismošanas vēsturi, apskatīt senos telpu apgaismošanas priekšmetus no muzeja krājuma, izbaudīt skala dedzināšanas demonstrāciju un pats var pagatavot sveci. Agrāk sveces gatavoja pārsvarā no taukiem, uz svētkiem no vaska. Sveču gatavošanā tika izmantotas dažādas metodes – liešana, tīšana un mērkšana. Muzejā jūs varēsiet pagatavot sveci ar mērkšanas metodi, jo tieši tā tika gatavotas sveces Jaunlaicenes muižā pirms apmēram 150 gadiem.

Izglītojošā nodarbība būs interesanta un saistoša visu vecumu apmeklētāju grupām, bet īpaši tā paredzēta pamatskolas skolēniem. Uz nodarbību gan iepriekš jāpiesakās – tālrunis: 29356277, e-pasts: [email protected].

Ziemas laikā Jaunlaicenes muižas muzejs piedāvā arī citas nodarbības siltās telpās. Muzejā var iemācīties un pagatavot pastalas, satīt un iemācīties dancināt vāveri, iepazīt senu rotaļlietu gatavošanu un apgūt spēlēšanos ar tām. Jaunlaicenes muzejs ir vienīgais muzejs Latvijā, kas nopietni un jokojoties stāsta par malēniešiem, viņu raksturu un valodu, kā arī piedāvā uzspēlēt malēniešu vārdu spēli.

Apmeklē Jaunlaicenes muižas muzeju un kopā darbojoties, apgūstot un uzzinot kaut ko jaunu, ziema liksies īsāka un vairs ne tik drūma!

Sīkāku informāciju par muzeja piedāvājumu vari noskaidrot zvanot pa tel.22415419, rakstot uz [email protected], vai dodoties uz Jaunlaicenes muižas muzeju, kas atrodas Alūksnes novada, Jaunlaicenes pagastā, “Dravniekos”.

Apskaties arī citas brīva laika pavadīšanas iespējas Alūksnes novadā visitaluksne.lv

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13901186sec.