Sestdien Bauskā viesosies Goda teātris ar izrādi «Bļitka»

14. janvārī plkst. 17.00 Bauskas Kultūras centrā viesosies Goda teātris ar savu jaunāko iestudējumu "Bļitka", piedaloties 2016.gada labākajam aktierim Latvijā – Egonam Dombrovskim un teātra dibinātājam, aktierim Kasparam Godam.  

Izrāde, kas veidota pēc Rasas Bugavičutes – Pēces lugas un ko iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers, Liepājā jau pirmajos mēnešos izpelnījusies skatītāju atzinību un regulāri izpārdotas vietas zālē. Kā vēsta apraksts teātra mājaslapā: “Šis stāsts ir par divu vīriešu sarunu, kura nevarēja nenotikt, lai arī sākās šķietami nejauši. Jānis un Zigmārs satiekas uz aizsalušā Liepājas kanāla – viens uz ledus dzīvo jau nedēļu, iekārtojis sev kārtīgu bļitkotāja telti, otrs – dodas pašam nezināmā virzienā pēc samērā vētrainas nakts “Fonteinā”. Viens ir pārguris no ģimenes dzīves pienākumiem un atbildības uzņemšanās pārējo priekšā, otrs cenšas aizmukt no lēmumu pieņemšanas, taču beidzot tā kā būtu jāsāk dzīvot pieauguša vīrieša dzīve – ar bildinājumu un bērniem. Rezultātā – pārliecinot viens otru par to, kā tad labāk būtu rīkoties, viņi atbild tieši uz sev būtiskajiem jautājumiem par to, kā būt.”

Iestudējums atzinīgi novērtēts arī Latvijas teātra kritiķu vidū. Atis Rozentāls laikrakstā "Kultūras Diena" vērtē izrādi: "Veiksmes formula ir divu ļoti labu aktieru iesaistīšana projektā, kas viņiem abiem patīk. Saturīga izklaide, viens īsts veču gabals." Savukārt Līga Ulberte portālā kroders.lv raksta: “Pirmajā brīdī šķiet, ka “Bļitka” būs tikai asprātīgs priekšnesums (..) uzjautrinoties par mūžīgās tēmas “sievietes no Venēras, vīrieši no Marsa” latviešu versiju. Tas viss izrādē ir, bet ir arī vēl daudz kas cits, kas ļauj “Bļitku” dēvēt par jēgpilnāko Džilindžera darbu Liepājā kopš “Sasodītā sarkanā mēness” (2013) laikiem.”

Biļetes: EUR 8, 7, 6; Bauskas Kultūras centra kasē, Biļešu paradīzes kasēs, kā arī bilesuparadize.lv

COMMENTS

(name)


 


Atpūtas komplekss “Miķelis”
,


Bauskas TIC
,


Rija Bauska Hotel
,

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13041687sec.