Lubānas mitrājā notiks interesants velobrauciens

18.augustā, sestdienā, Lubāna mitrāja informācijas centrs organizē velobraucienu “Ičas akmens laikmeta apmetni meklējot”. Brauciena galvenais mērķis ir iepazīt Ičas apmetnes ciemu Bērzpilī un zvejnieku sētas Solas ciemā, izzināt Lubāna ezera apkārtnes kultūrvēsturisko mantojumu un dabas liegumu “Lubāna mitrājs”.

Pulcējamies plkst. 09:30 Gaigalavas ciematā, pie Gaigalavas pagasta kultūras centra, stāvlaukumā X: 687714, Y: 6291846 (Rēzeknes iela 2, Gaigalava, Rēzeknes novads).Velobrauciena starts plkst. 10:00. Plānotais velo brauciena kopgarums aptuveni 60 kilometri.

Velobraucienā aicināts ikviens, tomēr paturam prātā, ka maršruta garums ir 60 km, tāpēc apsveriet savus spēkus, enerģiju un izturību, vēlama ir velo pieredze un iekšējā gatavība doties, zinātkāre un pozitīvs noskaņojums, lai var uzlabot noskaņojumu kādam pagurušākam ceļa biedram. 

Velobrauciens mūs vedīs pa asfaltu (15 km), grants ceļiem (17 km), kā arī meža ceļiem un pļaviņu, cik vien maksimāli būs iespējams centīsimies izvairīties no intensīvākas satiksmes un sliktākas kvalitātes grantsceļiem, lai radītu drošu un patīkamu braucienu. Braucienā laikā paredzēti vairāki apstāšanās punkti. 

Ičas apmetnes ciemā Bērzpilī tiks nodrošinātas pusdienas (zivju zupa). Līdz ņemam kādu našķi ceļam, jo pēc pusdienām vēl viena apūtas vieta ar iespēju nopeldēties, veldzēties un „uzlādēt” spēkus atlikušajiem kilometriem. Īpaši padomājam par ūdens rezervēm (pusceļā būs viena vieta, kur uzpildīt ūdens pudeles). Kā arī sekojam līdzi laikapstākļiem un parūpējamies par piemērotu apģērbu kā siltam un saulainam laikam, tā arī lietum.

Velobrauciena dalības maksa 5 EUR, kas tiks ieguldīti pusdienu zupas nodrošināšanā.  

Ja kādam nav savs velosipēds, bet ir vēlme doties braucienā, nebēdā! Tieši uz šo pasākumu ir pieejami astoņi velosipēdi, kurus ir iespēja iznomāt. Nomas maksa – 4 EUR par velosipēdu (sazinies ar mums uz zemāk norādīto kontaktinformāciju). 

Velobraucienam nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās, var zvanīt pa tālr.: 29234956 (Ilze, Elīna) vai rakstīt e-pastu uz [email protected]. Dalībnieku skaits ierobežots. 

Piesakies un dosimies visi kopā pretī piedzīvojumam, iepazīsim teritoriju ar apjomīgu un nozīmīgu vēsturisko „bagāžu”.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64601207sec.