Salaspilī viesojas aizvien vairāk ceļotāji

Straujiem soļiem esam iesoļojuši pavasara mēnesī. Sākot ar 2019. gada 1. maiju, Salaspils Tūrisma informācijas centram (turpmāk – TIC) stāsies spēkā vasaras darba laiks – no 9.00 līdz 18.30 un arī brīvdienās strādāsim no 10.00 – 16.00, bet tikmēr atskatāmies uz pagājušā gada statistiku.

Gada laikā Salaspils TIC pavisam apmeklējuši 6615 klienti, no kuriem lielākā daļa apkalpoti klātienē, bet 225 - ar telefona starpniecību, bet 135 klienti tika konsultēti saziņā ar e-pastu. Interesanti, ka vidēji tas nozīmē, ka TIC uzņem vidēji 26 cilvēkus dienā, kas ienāk ik pēc 20 minūtēm. Par šiem rādītājiem Salaspils TIC darbinieki ir priecīgi, jo, salīdzinot ar 2017. gada statistiku, tūrisma interesentu skaits ir audzis par 110 cilvēkiem.

Vērtējot Latvijas ceļotāju un ārvalstu tūristu apmeklējuma attiecību, var secināt, ka pagājušajā gadā klātienē TIC ir uzņēmuši 93% Latvijas ceļotāju, kas ir 5798 interesentu, un 7% ārvalstu tūristu, kas ir 457 interesentu.

Salaspils novada tūrisma piedāvājumu visvairāk saista tūristus no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas, kā arī no citām valstīm, piemēram, Vācijas, Apvienotās Karalistes, Somijas un arī pat ASV.

Tūrisma centra apmeklētāji no Latvijas labprāt iegādājas suvenīrus ar Salaspils simboliku, turpretim ārvalstus piesaista amatnieku skapis, kur apskatāmi Salaspils novada amatnieku ražojumi.

Jautājumi, ar kuriem vēršas Tūrisma informācijas centrā, ir daudz un dažādi. Kā viens no galvenajiem jautājumiem ir tūrisma apskates objektu klāsts Salaspils novadā, bet topā ir arī jautājumi par ēšanas un izklaides iespējām, transporta pakalpojumiem un tūrisma maršrutiem, ekskursijām un velomaršrutiem, TIC organizētajiem pasākumiem u.c. Šajā gadījumā var pieminēt, ka Salaspils memoriāls ir apskates objekts, kas vilina vienlīdz kā Latvijas, tā ārvalstu ceļotājus, un lielu interesi ir raisījusi atjaunotā ekspozīcija.

Salaspils TIC aicina iepazīt savu novadu, lepoties ar to un aicināt arī citus to iepazīt! Tūrisma informācijas centrs arī šogad plāno organizēt aktivitātes. Kādās? Sekojiet mājaslapā www.visit.salaspils.lv

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17877817sec.