Latvijas Ugunsdzēsības muzejs , muzeji

Hanzas iela 5, Rīga, Latvija
Muzejs atklāts 1978.gadā.

Muzeja ekspozīcija iepazīstina ar Latvijas ugunsdzēsības un civilās aizsardzības attīstības  vēsturi no 19.gadsimta vidus līdz mūsdienām.

Pirmā stāva vēstures zālēs eksponēti 19.gadsimta beigu un 20.gadsimta sākuma ugunsdzēsēju formas tērpi, ķiveres, darbarīki, apbalvojumi, rokas un mehāniskie sūkņi, kā arī ugunsdzēsēju automobilis `Chevrolet Six`.

Otrā stāva ekspozīcija ļauj izsekot ugunsdzēsības un civilās aizsardzības attīstībai no 20.gadsimta 40.tajiem gadiem līdz mūsdienām, iepazīties ar signalizācijas un ugunsdzēsības ierīcēm ugunsdzēsēju glābēju darba tērpiem un ekipējumu, informāciju par pēdējo gadu lielākajiem ugunsgrēkiem un citām katastrofām.

Slavas zāle glabā, dienesta pienākumus pildot, bojā gājušo ugunsdzēsēju vārdus, apbalvoto ugunsdzēsēju sarakstus, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Latvijas Ugunsdzēsības muzeja karogus.

Muzeja apmeklētāji var apgūt praktiskas iemaņas dzēšanā, piedalīties viktorīnās un noskatīties dokumentālus videomateriālus.

Latvijas Ugunsdzēsības muzejs, muzeji

Adrese: Hanzas iela 5, Rīga, Latvija
Mājas lapa: muzejs.vugd.gov.lv
Tālrunis: +371 67331334
E-pasts: muzejs @vugd.gov.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: